Politienieuws Castricum

Woensdag 5 april omstreeks 14.53 uur vond er op de Dorpsstraat een aanrijding plaats tussen een voetganger en een motorvoertuig. De voetganger stapte de weg op en de bestuurder van een motorvoertuig kon hem niet meer ontwijken. Dit werd eveneens door een getuige bevestigd. De voetganger is overgebracht naar het ziekenhuis

Zaterdag omstreeks 14.45 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising Rijksweg met de Uitgeesterweg in Limmen. Een bestuurder van een personenauto gaf geen voorrang en reed met zijn rechterflank in de linkerflank van een personenauto die op de Rijksweg reed. Beide personenauto’s waren flink beschadigd en zijn afgesleept.

Zondagnacht om 3.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de rotonde van de Soomerwegh met de C.F. Smeetslaan te Castricum. Ter plaatse trof men een grote groep jeugd op straat aan. Twee jongens lagen op de grond. Een was gevallen en de ander probeerde hem overeind te krijgen. Even verderop fietste twee jongens weg. Deze jongens verklaarden dat zij ruzie hadden gehad met de jongens op de rotonde, maar dat er eigenlijk niets was gebeurd. De jongens op de rotonde hadden hetzelfde verhaal. Beide groepen bleken onder invloed te zijn van alcohol

Tussen woensdag 5 april 21.00 uur en donderdag 6 april 7.30 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in het Strandvondersmuseum aan de Geversweg. Aan de achterzijde van het pand is het raam van de deur ingeslagen. Voor zover nu bekend is er alleen een boormachine, decoupeerzaag, een broodje en appeltaart weggenomen.

In diezelfde nacht is omstreeks 0.15 uur ingebroken bij Vitesse 22 aan de Puikman. De dader heeft eerst de buitenverlichting onklaar gemaakt en zich daarna toegang verschaft tot het pand door twee ramen met veiligheidsglas stuk te slaan. Meer dan vermoedelijk heeft de dader gedacht om geld uit de kassa van de kantine weg te nemen, maar de kassa wordt elke dag geleegd.

Woensdag 5 april tussen 10.45 en 12.20 uur is ingebroken in een vrijstaande woning gelegen aan de Hoogegeest in Akersloot. Binnenkomst door middel van het open wrikken van een draairaam van de bijkeuken aan de rechterzijde van de woning. Binnen zijn in de gehele woning kasten en laden doorzocht en gordijnen gesloten. Op dit moment nog niet bekend wat er is weggenomen.

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 april heeft er een poging tot inbraak plaatsgevonden op de Rijksweg in Limmen. De bewoner werd in de nacht wakker van wat lawaai rondom zijn woning.  De bewoner heeft naar buiten gekeken maar zag geen bijzonderheden. Overdag zag de bewoner echter dat er moeten in het kozijn en de deur van de bijkeuken zaten.