Politienieuws

Van maandag 9 tot en met zondag 15 maart

Castricum

Onderzoek gestolen scooter
Op maandag 9 maart zag een motorrijder van de politie tussen 13:20 en 13:40 uur tijdens zijn surveillance een bromfiets rijden met daarop twee jongens. Er is toen een onderzoek ingesteld en daarbij bleek dat de desbetreffende bromfiets als gestolen gemeld stond. De bromfiets werd even later aangetroffen zonder de bestuurder en passagier. Korte tijd later werd de mogelijke bestuurder van de bromfiets aangetroffen, echter deze ontkende op de bromfiets te hebben gereden. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

Rustig laatste horecaweekend
In verband met het coronavirus is vrijdagochtend 13 maart overleg geweest tussen de horeca, gemeente Castricum en de wijkagent van het centrum. Er is besloten om dat weekeinde per horecagelegenheid 100 gasten binnen te laten. Dit heeft de beide avonden goed gewerkt. De portiers hielden middels een teller de aantallen bij. Opvallend was dat de kroegen dit ook hadden gecommuniceerd via social media waardoor de jeugd rond 22.00 uur al in de rij stond.

Dealer in horecagelegenheid
Zaterdag 14 maart werd er omstreeks 00.30 uur bij de politie gemeld dat een jongen vermoedelijk aan het dealen was in een horecagelegenheid. Bij de 17-jarige jongen werd vervolgens een gripzak met xtc-pillen aangetroffen. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar in verband met overtreding van de Opiumwet. De pillen zijn in beslag genomen door de politie.

Drankrijder na aanrijding rijbewijs kwijt
Zaterdagavond 14 maart kwam er omstreeks 23.51 uur een melding van een verkeersongeval op de Meester Dekkerstraat. Een personenauto was daar tegen een geparkeerd voertuig aangereden. Van deze bestuurder is vervolgens een blaastest afgenomen met als uitslag een F. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau en op de ademanalyse was de uitslag 695 UGL. Omdat de bestuurder een beginnend bestuurder is, is het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast krijgt de bestuurder een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Akersloot

56 snelheidsovertredingen
Woensdag 11 maart is tussen 9.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole geweest op de Geesterweg in Akersloot. In twee uur zijn er 778 voertuigen gepasseerd, waarvan er 56 te snel reden. De bestuurders daarvan zullen binnenkort een bekeuring op de deurmat zien vallen.

(Foto: Monique de Jager)