Politienieuws

 

Warmte van de bovenburen 

Op woensdag 16 september omstreeks 23.15 uur kreeg de politie een oproep om naar een woning in Limmen te gaan. De buren gaven aan dat zij al vier dagen last hadden van de warmte afkomstig van het perceel boven hen. Het was nu zodanig warm dat het zorgelijk werd. Volgens de bewoners was de woning hermetisch afgesloten en er was al even niemand meer gezien. Een warmtemeter gaf aan dat er duidelijk een verhoging was ten opzichte van de andere woningen. De politie kreeg toestemming de woning binnen te treden en ontdekte dat de thermostaat op 31 graden stond in plaats van de 18 waarop die was ingesteld.

Hondenvoerverkopers?

Op donderdag 17 september zag een getuige omstreeks 10.45 uur dat een man bij de buren door de ramen naar binnen stond te kijken op de Rijksweg in Limmen. Hij had een blauwe Volkswagen Golf, type 4. Hij keek vanuit de oprit van de buren ook bij de getuige naar binnen en toen hij hem zag, vroeg hij of de getuige hondenvoer wilde kopen. Later las hij op internet dat er een bende inbrekers actief is die dit als smoes gebruikt. De man was van Nederlandse afkomst, ongeveer 35 jaar oud, donkerbruin haar en hij had een fors uitziend, breed postuur. Lengte ongeveer 1,80 mtr. De persoon is niet meer getraceerd.

 Winkeldief vastgehouden door klant

Op vrijdag 18 september omstreeks 15.15 uur werd een winkeldief aangehouden in de Aldi aan het Bakkerspleintje in Castricum. De dief wilde twee pakjes sigaretten wegnemen. Nadat de dader voorbij de kassa was gelopen zonder te betalen werd deze staande gehouden. Hierop werd de winkeldief agressief waarop een klant de dief vastpakte en onder controle hield. Toen politie ter plaatse was bleek dat er in zijn tas nog meer goederen zaten die hij was vergeten af te rekenen met een waarde van 44 euro. De politie heeft de winkeldief overgebracht naar het politiebureau.

 Fietsendieven

Op zondag 20 september omstreeks 1.45 uur surveilleerde de politie op de Stationsweg ter hoogte van het NS-station in verband met fietsendiefstallen. Twee Castricummers van 16 en 18 jaar oud werden op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets. Ze zijn aangehouden.

 Vechtpartij

Op zondag 20 september omstreeks 3.15 uur was er sprake van een vechtpartij op de Mient in Castricum. Hierbij is een steen gegooid die terecht kwam in iemands gezicht met letsel als gevolg. Getuigen worden gevraagd zich te melden via tel.:0900-8844 en te verwijzen naar proces: 2015228187.

 Met slok op politie beledigen

Op zondag 20 september omstreeks 4.00 uur zag de politie een voertuig rijden op de Kleibroek in Castricum dat opviel door het rijgedrag. Na controle bleek de chauffeur onder invloed van alcohol te zijn, een aanhouding volgde. Later bleek hij 355 ug/l alcohol in zijn bloed te hebben. Nadat de zaak was afgehandeld mocht de chauffeur weer gaan. Daarop vond de man het nodig de politie te beledigen waarop hij nogmaals is aangehouden.