Politienieuws

Getuigen gezocht

Op 19 juni tussen 20.00 en 20.30 uur reed een vrouw op haar fiets over de Oude Parklaan in Bakkum. Zij werd aangereden door een bestuurder op een zwart/rode scooter. Zij kwam hierdoor ten val en liep een hersenschudding op. De scooterrijder is doorgereden. De vrouw kan zich herinneren dat de veroorzaker van het ongeluk lang van postuur was en geen helm droeg. Wie informatie heeft kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Autoinbraak
Tussen 19 juni om 15.00 uur en 22 juni 8.05 uur heeft is ingebroken in een Mini Cooper op de Cesar Franckstraat in Castricum. Uit de auto is het volledige middenstuk weggenomen waarin de navigatie en radio zich bevonden. Ook is het besturingssysteem dat zich achter de koppelingspook bevindt weggenomen. Aan getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Geen vergunning
Zaterdag omstreeks 21.00 uur werd zag een collega een tractor met aanhanger rijden over het strand. In de aanhanger werden zo’n vijftien tot twintig personen vervoerd. De bestuurder had geen ontheffing bij zich. Later bleek uit onderzoek dat hij wel een ontheffing had voor het rijden op het strand, maar niet voor personenvervoer. Hiervoor zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Honden opgesloten
Die dag werd de politie gevraagd om naar het parkeerterrein bij het strand te gaan. Hier zouden twee honden in een camper zitten met het mooie weer. Uiteindelijk kwam de eigenaar ter plaatse. Indien de eigenaar niet gevonden wordt, breekt de politie  de auto open en worden de dieren opgehaald door de Dierenambulance. Alle kosten zijn voor de eigenaar.
Egel gered
Zaterdag om 23.00 uur werd een gewonde egel aangetroffen op de Oranjelaan in Castricum. Omdat de egel een beschermd dier is, werd de Oranjelaan afgezet en de Dierenambulance gebeld. De egel gaat het redden.
Brand door magnetron
In Limmen is zondag rond 7.25 uur  brand ontstaan in een woning aan de Rijksweg. Brandweer had deze heel snel onder controle. De magnetron had vlam gevat, de oorzaak is onbekend.