Politienieuws

Diefstal
Castricum – Op dinsdag 9 juni omstreeks 11.45 uur vond er een diefstal plaats bij drogisterij Visser aan de Burgemeester Mooijstraat in Castricum. Nadat de persoon de winkel had verlaten, zag het winkelpersoneel dat er een geurtje miste en belde de politie. Aan de hand van het signalement kon de 19-jarige verdachte kort erna worden aangehouden.
Op vrijdag 12 juni omstreeks 15.15 uur werd een 40 jarige man uit Velsen-Noord aangehouden door personeel van een supermarkt aan de Torenstraat. De man probeerde een blikje jenever te stelen. De man is overgedragen aan de politie en zal een geldboete krijgen. Tevens zal er een civiele vordering komen om de indirecte schade te verhalen die de winkelier lijdt bij de afhande­ling van een aangehouden winkeldief. Dit betreft een standaard bedrag van 181 euro. Hier komen alle winkeliers voor in aanmerking. Zie hiervoor www.afrekenenmetwinkeldieven.nl.
Caravan terecht
Bakkum- Op woensdag 10 juni omstreeks 11.30 uur trof de politie een caravan aan op de parkeerplaats aan de Van der Mijleweg. Uit onderzoek bleek dat de caravan eerder dit jaar was gestolen in Duitsland. De caravan is inbeslaggenomen voor verder onderzoek.
Huiselijk geweld
Castricum – Binnen de gemeente zijn er de afgelopen week meerdere meldingen geweest van huiselijk geweld. Wie op slechte voet leeft met een partner, mishandeld wordt en geen aangifte durft te doen, kan contact opnemen met Stichting huiselijk geweld 023-5472999 of de wijkagent via 0900-8844. Bel bij spoed 112.
Malafide glazenwassers actief
Castricum – In de gemeente zijn malafide glazenwassers actief. Er zijn incidenten bekend van intimidatie en bedreigingen. Een Castricumse glazenwasser heeft een paar weken geleden de ruiten gelapt van een woning. Niet veel later werd hij telefonisch benaderd door een glazenwasser uit een regio hier ver vandaan. Hij is door deze persoon telefonisch bedreigd met de woorden: ,,Ik schiet je in je poot, zodat je geen ladder meer op kunt als je daar blijft lappen.” Bovendien vermoedt de politie dat het aantal diefstallen zou kunnen toenemen, omdat de werkzaamheden een goede manier vormen om het leefpatroon van mensen in kaart te brengen. Bel bij verdachte glazenwassers de politie via 0900-8844.
Verdacht noemt de politie het als er een briefje in de bus wordt gedaan door een glazenwasser met alleen een telefoonnummer, geen kvk nummer en geen adres, er kan alleen contant worden afgerekend, bij het proberen om telefonisch contact te maken krijgt men alleen de voicemail, er wordt geen bedrijfspas met naam of ID getoond, na afloop krijgen klanten geen bonnetje, men wordt geïntimideerd als aangegeven wordt dat men van glazenwasser wil wisselen, geen reclame op de voertuigen, werken onder de prijs van de vorige glazenwasser, de website van het bedrijf is niet te vinden of is hier ver vandaan gevestigd. De politie vraagt het kenteken te noteren en raadt aan om voor dergelijke klussen alleen in zee te gaan met gerenommeerde, lokale bedrijven. Consumenten kunnen zelfs bestraft worden als ze gebruikmaken van illegale arbeid. Deze boete kan oplopen tot 4.000 euro.