Politienieuws

Dieven actief

Castricum – Tussen maandag 22.00 en dinsdag 7.00 uur is ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond op de Berkenlaan. Er zijn diverse goederen weggenomen. Dinsdag omstreeks 10.00 uur vond een winkeldiefstal plaats bij een supermarkt op Geesterduin. Beide minderjarige verdachten zijn aangehouden en gehoord. Zij hebben een HALT straf en een winkelverbod gekregen. Zondag tussen 3.00 en 11.00 uur werd uit de voortuin van een woning aan de Cieweg een op slot staande bromscooter gestolen. Het betreft een Kymco New Sento, kleur zwart, voorzien van het kenteken F593KG Opvallend detail is dat de scooter beplakt is met diamantjes.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft in Heiloo, net over de grens met Limmen, een diefstal met geweld plaatsgevonden. Een meisje is door twee mannen beroofd van haar snorfiets van het merk Piaggio, type C38, kleur bordeauxrood, kenteken F577JJ. Als bijzonderheid heeft de scooter een hoog windscherm en een chromen rekje voor- en achterop. Het meisje is gewond geraakt. Het gaat om twee licht getinte mannen met een Noord Afrikaans uiterlijk van ongeveer twintig jaar. De een heeft een lengte van ongeveer 165 cm, heeft kort opgeschoren zwart haar, een slank postuur, zwarte jas en broek. De ander is ongeveer 175 cm lang, hij heeft een rond gezicht, een gezet, fors postuur, kort opgeschoren zwart haar, een witte jas met een groen/rode streep en een donkere broek.

Belediging

Zaterdag om 3.00 uur is een minderjarige jongen aangehouden in verband met de belediging van een politiemedewerker. De jongen is overgebracht naar het hoofdbureau in Alkmaar.

 

Verstopt

Castricum – Zaterdag omstreeks 10.50 uur kreeg de politie een melding dat er een meisje van twee jaar weggelopen zou zijn. Met diverse eenheden is gezocht. Na enige tijd werd het meisje in goede gezondheid teruggevonden. Zij had zich verstopt onder de bank in de woonkamer.

 

Ongeval

Limmen – Op vrijdag 5 juni om 14.50 uur vond een verkeersongeval plaats tussen een snorscooter en een Volkswagen Caddy op de kruising van de Rijksweg met de Visweg. De bestuurder van de snorscooter reed over het fietspad van de Rijksweg en kreeg geen voorrang van de auto die van de Visweg afkwam. De scooter reed vervolgens tegen het portier van de auto. De bestuurder van de snorscooter is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de Volkswagen Caddy had geen letsel.

 

Koe aangereden

Castricum – Zondag liep er rond 1.40 uur een koe op de Provincialeweg N203. De bestuurster van een auto zag het beest niet en reed de koe aan. De koe werd later aangetroffen en is vervolgens in een weiland gezet. Het dier had, voor zover bekend, geen letsel opgelopen van de aanrijding, de auto was beschadigd.

 

Verdacht

Akersloot – Vrijdag om 2.22 uur kreeg de politie een melding binnen van een verdachte situatie op de Schubertstraat ter hoogte van nummer 11. Twee jongens in donkere kleding zouden in een naastgelegen steeg met zaklampen lopen en tuinpoorten hebben geopend. Er werd niemand aangetroffen door de politie.