Politieberichten

Een 34-jarige man uit Akersloot is dinsdagmiddag 17 maart aangehouden omdat hij in zijn woning 336 hennepplanten had staan en in zijn woning een groot bedrag had liggen aan vals geld.  Drie buitenboordmotoren weg

In de nacht van 19 op 20 maart zijn bij een bedrijf aan de Boekel drie buitenboordmotoren ontvreemd. De buitenboordmotoren zijn gezien de sporen met een kruiwagen vervoerd via de weilanden aan de achterzijde van het perceel. Wie informatie heeft die de politie kan helpen in dit onderzoek, neemt contact op met de wijkagent.

Een 83-jarige vrouw uit Limmen zorgde vorige week met haar auto voor een ravage op de Rijksweg in Limmen. De betrokken bestuurster draaide het parkeerterrein van een kapperszaak op om te parkeren. Net voordat ze in het vak stond, schoot haar auto door naar voren, reed ze vervolgens door een perkje en ramde daarbij een muurtje. Daarop maakte de auto een bocht en reed door twee metalen hekken heen en kwam uiteindelijk tegen een ingebouwde vuilcontainer tot stilstand. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en er zal onderzoek gedaan worden naar haar rijgeschiktheid.

Op maandag 16 maart omstreeks 12.45 uur belde een man aan bij een bewoner van de Wielewaal. De man claimde van Security te zijn en vroeg hoe de beveiliging was. De bewoner vertrouwde het niet en vroeg om een folder. De man had deze niet bij zich. De politie waarschuwt voor deze praktijken. Indien de persoon geen legitimatie kan tonen of foldermateriaal, geef dan aan geen interesse te hebben, doe de deur dicht en bel de politie. Fietsen op Marktplaats

Een inwoner van Castricum  deed diezelfde dag aangifte omdat twee fietsen ter waarde van 1.800 euro verdwenen waren. Een paar dagen later zag hij zijn fietsen op Marktplaats staan. Op advies van de wijkagent heeft hij een bod gedaan op één van de twee fietsen. Het bod werd geaccepteerd. Op de dag van de afspraak, vrijdag 20 maart, stonden twee wijkagenten van Castricum op de stoep bij de verkoper in Amsterdam en zij hebben hem aangehouden voor heling. Gelukkig stond de tweede fiets er ook nog. Beiden zijn retour eigenaar.

Op vrijdag 20 maart werd er in de avonduren een feest gehouden aan de Prof. v.d. Scheerlaan. Ter plaatse stond er ongeveer vijftien man op straat. In de bosjes lagen lege bierflesjes, het geluid van de stereo was aan het begin van de straat te horen. Voor de flat lag braaksel en op zes plaatsen was er geürineerd. De politie heeft gesproken met de bewoners en een proces-verbaal is aangezegd. Bij een volgende constatering binnen drie maanden zal de geluidsinstallatie inbeslaggenomen worden.

Op zaterdag 21 maart omstreeks 1.40 uur trof de politie een 24-jarige Castricummer aan op de H. Schuytstraat die bezig was zijn neus vol te laden. Hij had verder geen drugs meer bij zich. De constatering en zijn gegevens worden geregistreerd binnen het systeem.