Politieberichten met onder andere: verdachte situatie bij de Santmark

Verdachte situatie bij de Santmark

Castricum – Op dinsdag 28 januari was er sprake van een verdachte situatie bij de Santmark. Hier klopte rond 18.30 uur een jongen op het raam bij een van de bewoners en vertelde dat hij de spulletjes in de tuin weer keurig rechtop had gezet. Toen de bewoonster vroeg of hij misschien haar kleinzoon was bevestigde de jongen dat. Bewoonster vertrouwde het echter toch niet en heeft de deur niet open gedaan. Later heeft ze hierover contact gezocht met haar kleinzoon en hij vertelde dat hij niet bij haar aan de deur was geweest. Later bleek dat er in Heemskerk een soortgelijke melding was geweest. De jongen had een pet op en een jas aan, donker gekleed en hij stapte in een kleine zwarte auto. Helaas was het kenteken niet te lezen.

Verkeersconflict

Castricum – Op donderdag 30 januari omstreeks 08.30 uur is op de Dorpsstraat, hoek Beverwijkerstraatweg een verkeersconflict geweest tussen een fietser en de bestuurder van een busje. Dit liep uit op een mishandeling door de bestuurder van het busje. De fietser heeft aangifte gedaan. De bestuurder van het busje is korte tijd daarna in Beverwijk aangehouden.

Algemene verkeerscontrole

Castricum – Op donderdag 30 januari is van 14.00 uur tot 15.30 uur door het Verkeers Handhaving Team (VHT) een algemene verkeerscontrole gehouden, inclusief rood licht controle bij de spoorwegovergang Dorpsstraat / Beverwijkerstraatweg. Daarbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: eenmaal gordel, eenmaal mobiele telefoon, eenmaal verlichting, eenmaal losse lading en eenmaal rood licht. Er werden ook zeventien blaastesten afgenomen, maar gelukkig had niemand te veel alcohol op.

Radarsnelheidscontrole

Akersloot – Op de Geesterweg is op zondagavond 26 januari tussen 19.20 uur en 21.10 uur binnen de bebouwde kom op de Geesterweg een Radarsnelheidscontrole  geweest. Aantal passanten: 167, aantal overtredingen: 44. Hoogst gemeten snelheid: 80. Controlerichting: beide. De overtreders zullen spoedig de bekeuring binnen krijgen.

Poging tot inbraak bedrijfsbus

Limmen – Maandagochtend 27 januari tussen  02.20 en 02.35 uur is op de Visweg gepoogd in te breken in een bedrijfsbus, die voor de woning stond. Een oplettende buurman heeft naar de inbrekers geroepen, waarna ze direct weg zijn gereden. Het betrof vermoedelijk drie mannen in een grijze Honda Civic personenauto. Alle eenheden in de buurt zijn gaan zoeken, maar konen geen verdacht voertuig signaleren. Uit de bus bleken gelukkig geen gereedschappen te zijn weggenomen.