Politie waarschuwt voor oplichters

Travellers aangehouden

Castricum – Woensdag waren er zogenaamde Ierse travellers actief op de Willem de Rijkelaan, Chopinstraat, Willem de Zwijgerlaan en Boccherinistraat in Castricum. Zo worden mensen genoemd die aan de deur diensten aanbieden tegen hele hoge prijzen. Ze werden aangetroffen en zijn gecontroleerd. Een van de personen was aan het flyeren rondom winkelcentrum Geesterduin voor Skyline Roofing en Guttering. Aangezien er twijfels bestonden omtrent de identiteit van de personen, zijn deze aangehouden op de wet ID en ter onderzoek overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Alkmaar. De travellers hebben ook mensen van andere nationaliteiten in dienst.

Wisseltruc

Castricum – Vrijdagmiddag hebben vijf Roemenen geprobeerd mensen op te lichten via een wisseltruc. Zij zouden in winkelcentrum Geesterduin geprobeerd hebben geld te wisselen bij het winkelende publiek en de winkeliers. Twee van hen hebben geprobeerd een caissière te misleiden bij de Vomar. Een klant wees haar hier op, waarna de mannen weg zijn gelopen en de klant de politie heeft gebeld. De politie trof de mannen niet meer aan.

Smartphone en gereedschap gestolen 

Bakkum – Donderdag zijn goederen weggehaald uit een auto die naast Van Haerlemlaan 12 geparkeerd stond. De bestuurder was goederen aan het laden en lossen en liep de woning in en uit. Bij terugkomst miste hij zijn i-Phone mistte en gereedschap. Het misdrijf heeft plaatsgevonden tussen 17.30 en 18.00 uur. Getuigen worden gevraagd zich te melden via 0900-8844.

Met drank op scooter

Castricum – Zaterdag tijdens een alcoholcontrole zag de politie twee mannen met een scooter lopen over de Heereweg in Bakkum. Hierop werd gecontroleerd of het voertuig van één van de twee personen was. Dit bleek het geval. Aangezien de uitlaat nog heet was, werd besloten om de eigenaar te laten blazen. Hij had teveel gedronken om te rijden en kreeg een waarschuwing. Even later zag de politie de twee rijden op de Puikman. De bestuurder is aangehouden, hij blies 595 ugl als beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er werd een rijverbod uitgeschreven. Omdat beide mannen geen helm droegen is ook hier nog een bekeuring voor uitgeschreven.

Mishandeling na opmerkingen

Castricum – Zondag rond 1.00 uur kreeg de politie een melding dat er iemand in een horecazaak aan de Dorpsstraat was geslagen en dat deze op de grond bleef liggen. Toen de politie ter plaatse was, bleek er een jongen in de zaak te zitten met een bebloed gezicht, er lag veel bloed op de vloer, er lag een tafel omver en de muur zat onder de knoflooksaus.

Vier jongens hadden opmerkingen gemaakt over de dochter van een gezin in de zaak. Hierop volgde een woordenwisseling die zo uit de hand liep dat één van de jongens het meisje uitschold. Als reactie op deze scheldpartij pakte het meisje een fles knoflooksaus om deze in het gezicht van de jongen te spuiten. Maar de meeste saus kwam op de muur terecht. Vervolgens kreeg de jongen een vuistslag in zijn gezicht van de vader. Hierop viel de jongen hard op de grond. Het gezin verliet hierna de zaak. De ambulance is ter plaatse geweest en de jongens is afgevoerd naar het ziekenhuis met mogelijk een hersenschudding. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er aangifte gedaan wordt van mishandeling.

Aanrijding

Limmen – Woensdag rond 14.00 uur vond een ongeval plaats op de Rijksweg tussen een fietser en een auto. De bestuurder van de auto kwam uit de Zuiderkerklaan richting Rijksweg. Bij het kruispunt aangekomen moest het voertuig voorrang verlenen aan een fietser. Deze werd over het hoofd gezien en werd geschampt met een gang of 20km/h.

Met de fiets de sloot in

Limmen – Vrijdag is een vrouw de sloot in gefietst net voorbij de verkeerslichten op de Rijksweg. Zij is zelfstandig uit het water gekomen en in het weiland gaan zitten. Ze gaf aan dat zij haar handen niet meer kon bewegen en nekklachten had. De vrouw is door de ambulance ter onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis