Politie vindt gestolen auto terug na achtervolging

Akersloot – Afgelopen zondagmiddag heeft de politie een 20-jarige Haarlemmer aangehouden die over de A9 reed in een auto die als gestolen geregistreerd stond. De man sloeg in eerste instantie op de vlucht toen hij door had dat de politie hem volgde. Hij kon echter wat later toch worden aangehouden.

Rond 15.50 uur kreeg de politie een melding nadat de auto langs een systeem voor automatische nummerplaatherkenning was gereden. Bij dit controlesysteem worden kentekens van passerende voertuigen automatisch vergeleken met diverse databases. Hieruit bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan.

De politie zag de auto rijden en zette de achtervolging in. De bestuurder kreeg dit vermoedelijk in de gaten en verhoogde zijn snelheid. Ook negeerde hij op zijn route tot driemaal toe een rood verkeerslicht. Uiteindelijk reed hij met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur op de Noordervaart richting Stompetoren. Ter hoogte van het voormalige gemeentehuis sloeg hij plotseling linksaf. Daar kwam hij voor een hek tot stilstand.

De bestuurder probeerde er rennend vandoor te gaan. Hierbij sprong hij in een sloot en zwom hij naar een weiland aan de overkant. In het weiland heeft de politie hem uiteindelijk kunnen aanhouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de diefstal van de auto.