Politie heeft drukke week achter de rug

Verkeerscontrole

Castricum – Op de Beverwijkerstraatweg is op maandag 14 oktober een grote verkeerscontrole uitgevoerd tussen 07.45 uur en 10.00 uur. Tijdens deze controle is voor de volgende feiten geschreven: twee keer Proces Verbaal (P.V.) bellen niet handsfree auto, één keer P.V. losbreek reminrichting aanhanger, één keer P.V. Snelheid + WOK snorfiets, één keer P.V bromfiets niet de rijbaan gebruiken, twee keer P.V. bellen niet handsfree op fiets, drie keer P.V. gordel en drie keer P.V. bord D2 negeren, oftewel ‘spookrijden’ bij een gesloten spoorwegovergang.

Babbeltruc

Castricum – Op maandag 14 oktober was er sprake van een babbeltruc bij een woning van de Santmark. De portiekdeur ging gewoon open, omdat het beveiligingssysteem kapot was, hierdoor liet men de sleutel in het slot, waardoor er geen beveiliging meer was. De dader belde aan en vroeg of hij de badkamer mocht inspecteren. Zonder legitimatie te vragen liet de bewoonster, op leeftijd, de man binnen. De man heeft een ronde door het huis heen gedaan, waarbij hij gouden sieraden heeft weggenomen.

Inbraak bedrijfsauto

Castricum – Maandagmiddag 14 oktober is er ingebroken in een bedrijfsauto, die geparkeerd stond op de Castricummer Werf. Er werd gereedschap weggenomen.

Winkeldiefstal

Castricum – Dinsdagmiddag 15 oktober is een 63-jarige vrouw uit Castricum aangehouden in verband met een winkeldiefstal. Ze had bij een supermarkt een pak wijn niet afgerekend bij de kassa. De vrouw krijgt proces-verbaal en een winkelverbod van twaalf maanden.

Gespannen sfeer tijdens uitloop horeca

Castricum – In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober, tijdens de horeca liet de beveiliging veel jongeren blazen en hierdoor werden er ongeveer 35 jongeren niet toegelaten, omdat ze teveel hadden gedronken. En minderjarige jongen die in een horeca gelegenheid, tot twee maal toe, een biertje in zijn handen had is door de handhaving mee naar buiten genomen. Daar heeft de desbetreffende jongen een bekeuring gehad. Tijdens de uitloop was het druk op de Dorpsstraat er hing een gespannen sfeer, waarbij veel jongeren opstandig aanwezig waren, hierdoor zijn er meerdere horeca ontzeggingen toegezegd.

Persoon onwel op het strand

Castricum – Zondagmiddag 20 oktober werd, op het strand, een persoon onwel bij het vissen. Mogelijk had deze persoon zich verslikt in een hap brood en kreeg daardoor ademnood. De visser raakte onwel, liep blauw aan en kreeg daardoor ademnood. Door kordaat (levensreddend) handelen van een omstander kwam ademhaling weer op gang. De visser werd naar de strandafgang gebracht en door de ambulance overgebracht naar ziekenhuis.

Radarcontrole

Akersloot – Op dinsdag 15 oktober heeft er op de Geesterweg een radarcontrole plaatsgevonden tussen 08.00 en 11.00 uur. Er waren 794 passanten 78 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid is 82 kilometer per uur. De toegestane snelheid is 50 kilometer per uur.

Aanrijding tussen bromscooter en voetganger

Akersloot – Woensdagavond 16 oktober vond er op het fietspad van de Geesterweg, ter hoogte van de Sluisweg, een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een voetganger. Bij het passeren raakte de bromscooter de voetganger met de spiegel en hij kwam ten val. Bestuurder van de bromscooter liep geen letsel op en de scooter zelf lichte valschade. De voetganger liep hierbij wel letsel op maar exacte letsel is niet bekend. De voetganger had een opzichtige sportrui en droeg een rood lampje aan de rechterarm. Vermoedelijk werd de bromfietser verblind door lichten van afslaande auto’s. De voetganger liep aan de straatzijde over het vrij liggende fietspad.

Snorfietser zonder rijbewijs

Limmen – Dinsdagavond 15 oktober zag de politie een snorfiets met hoge snelheid rijden over het fietspad van de Rijksweg. De bestuurder, een 15-jarige jongen, van de snorfiets is staande gehouden en bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen en zijn de ouders ook op de hoogte gebracht. Het was de tweede keer in korte tijd dat deze bestuurder bekeurd is voor het rijden zonder rijbewijs.

Poging tot inbraak Visweg

Limmen – Donderdagmiddag 17 oktober heeft er een poging tot inbraak woning plaatsgevonden bij een vrijstaande woning op de Visweg. Middels een ijzerdraadje heeft men via het kozijn geprobeerd de sleutel, welke in slot zat, eruit te halen.

Oplettende buurman voorkomt inbraak

Limmen – Een oplettende buurman, die zijn hond uitliet, heeft vermoedelijk op zaterdag 19 oktober voorkomen dat er ingebroken zou worden bij een tweetal woningen gelegen aan de Koningsdam. De buurman zag dat er een tweetal mannen op de inrit liepen bij zijn buren, die niet thuis waren. Toen die mannen de buurman met de hond in de gaten kregen renden deze er vandoor en vertrokken in een kleine witte auto. De woning is nog gecontroleerd maar er zijn geen braaksporen waargenomen.

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende:

De afgelopen week heeft de politie weer een melding binnengekregen dat een man, vanuit zijn auto, probeerde om een pannenset en/of een bestekcassette (merk Solingen) te verkopen. De verkoper had een verhaal dat hij net van een beurs kwam en deze spullen nog over had. Hij wilde ze niet meenemen naar het buitenland waar hij eigenlijk direct naar toe moest. De zaken worden aangeboden voor ver onder de prijs volgens deze verkoper. De politie adviseert om hier niet op in te gaan. De producten blijken later ook niet kwalitatief goed te zijn.