Poging kerstboodschappen jatten en veel inbrekers actief

Dinsdag dacht een man wel heel goedkoop de kerstdagen te kunnen vieren. Bij een supermarkt in winkelcentrum Geesterduin laadde hij zijn winkelwagen vol waarna hij er, zonder te betalen, via de ingang vandoor wilde gaan. Dit werd opgemerkt door een klant die onmiddellijk het personeel van de winkel waarschuwde. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man had voor een bedrag van ruim driehonderd euro aan boodschappen in zijn wagentje. Of zijn kerst evengoed geslaagd was, is niet bekend.

Vorige week maandag  om 1.15 uur ontving de politie een melding van een bewoner omdat er op de Boschweg 5A in Akersloot vreemde geluiden gehoord werden. De politie ontdekte een gat in een raam aan de achterzijde van de woning, de bijkeuken. Bovendien zagen zij dat er aan de cilinderpennen van de deur gerommeld was en dat houtwerk/schilderwerk van het kozijn van het keukenraam was afgebroken.

Aan de Boekel lukte het een inbreker wel om goederen weg te nemen. In de nacht van maandag op dinsdag een week geleden werd ingebroken in een bedrijfspand. De dader heeft aan achterzijde de elektrische roldeur geforceerd en daarna gereedschap, vooral van het merk Makita, weggenomen.

In Castricum werd die nacht een personenauto opengebroken op de Geelvinckstraat. Het raam werd ingeslagen en het navigatiesysteem weggenomen. Rond 6.00 uur die nacht heeft iemand geprobeerd lood te stelen van een garagedak aan de Pastinaak. Een getuige zag iemand op het dak staan en sprak deze aan. De persoon schrok en sprong vervolgens van het dak en verdween via de Weegbree in de richting van de Walstro. Ter plaatse bleek dat er loodflappen losgesneden waren.

Ook op de Dotterbloem vond een poging tot inbraak plaats. Die melding kwam vrijdag binnen. Een dag eerder werd hier al een steen door het voorruit gegooid. Voordat dat gebeurde werd aangebeld door de vermoedelijke dader. Tussen 1.00 en 8.00 uur werd nu met een koevoet geprobeerd om de achterkeukenraam open te breken. Dankzij het goede hang- en sluitwerk is dat niet gelukt. De aangifte en diverse sporen zijn opgenomen, het onderzoek naar de dader volgt.