Podiumplek Jade Wuurman bij NK teamsprint elite vrouwen

Limmen – Een aantal maanden geleden besloot Jade Wuurman na een conflict met haar wielerteam de samenwerking te beëindigen. Met open armen werd ze vervolgens door Alcmaria Victrix opgevangen, zodat ze in staat wordt gesteld om het eind van het seizoen af te maken. Twee weken geleden werd ze uitgenodigd voor deelname aan het NK-teamsprint. Topsprinttalent Yiran van ‘t Oosten (nieuweling) en Carolien van Herrikhuyzen (meervoudig WK masters) wilden weten of Jade het zag zitten om mee te doen met dit NK. Jade, die normaal gesproken voornamelijk op de duuronderdelen op de baan uitkomt, besloot de handschoen op te rapen en niet zonder succes.

Verschuivingen

Welgeteld één keer is het gelukt om bij elkaar te komen om te trainen voor dit NK, maar daar komt de ervaring van Jade en Carolien goed van pas en met een talent als Yiran werkt het makkelijk. Na wat verschuivingen in de opstelling besloten ze te starten met Jade Wuurman vanuit de startmachine. De tweede positie werd ingenomen door Yiran en als derde mocht Carolien de teamsprint afmaken. Volledig uit haar comfortzone moest Jade de start op zich nemen, terwijl haar kracht toch voornamelijk ligt in het steeds harder gaan als het op sprinten aankomt. Yira is eigenlijk de aangewezen persoon om te starten, maar omdat zij zo explosief is kunnen de twee andere teamgenoten haar niet volgen in de training, dus werd zij de tweede in volgorde. Carolien kan op elke plek meedraaien, maar na onderling overleg mocht zij het afmaken.

Herstart

Na de kwalificaties kwam het gelegenheidstrio op een prachtige tweede tijd uit en mochten de dames de finale rijden tegen een afvaardiging van de Team-NL sprintploeg, wie had dat gedacht! In de finale startte Team-NL als een raket en Jade zette alle zeilen bij. Na een halve baan gebeurde er iets bijzonders. De nummer twee van Team-NL schoot uit haar pedaal, waardoor hun trein ontspoorde. De voorsprong werd onoverbrugbaar, maar de race werd alsnog afgeschoten en er moest opnieuw worden gestart. De herstart werd ook onvermijdelijk een prooi voor Team-NL, maar de dames hebben een puike prestatie neergezet en allesbehalve een modderfiguur geslagen. Het leverde hen een mooi zilveren cadeau op.

Op de foto:
Carolien van Herrikhuyzen, Jade Wuurman en Yiran van ’t Oosten. (Foto: aangeleverd)