Ploeterend Meervogels loopt in mes Koedijk

Akersloot – De maand maart dreigt een off-month te worden voor onze geelzwarten; tot nog toe slechts één punt uit drie wedstrijden en de aansluiting met de top is volkomen uit zicht. Waar ’s morgens de reserves tegen Westfriezen 2 uit Zwaag een moeizame maar verdiende overwinning (2-1) behaalden, was het eerste niet opgewassen tegen de defensieve tactiek van de andere geelzwarten uit Koedijk.

Door Nico Adrichem

In de eerste helft een 45 minuten durend offensief met een Meervogels dat liet zien dadendrang te bezitten en een Koedijk dat achterover leunde. Meervogels had toen de mogelijkheden moeten benutten, maar schietkansen werden onbenut gelaten en een kopbal van Erwin Krom belandde op de dwarsligger. Dat alles eigenlijk deze dag een beetje dwars lag, bleek in de tweede helft: het loerende Koedijk zag al meer mogelijkheden om het al meer ploeterende Meervogels pijn te doen en toen spits Reinhard halverwege de tweede drie kwartier doeltreffend afrondde, was duidelijk dat onze favorieten een lastige opdracht mee kregen.

Een paar minuten later was een tweede counter ook genoeg voor 0-2 en de strijd gestreden: Meervogels had nog een paar uur kunnen doorvoetballen, maar Koedijk voelde zich alleen maar sterker worden en de thuisclub werd offensief alleen maar hulpelozer. Vooral een ontstellend gebrek aan voetbalgogme mag hen in deze verweten worden en dat stemt niet hoopvol naar de komende weken. De top is uit zicht en de hoop is nu gevestigd op periode 3 en dat is halverwege de competitie niet waar we op gehoopt hadden.

Programma:

Donderdag 24-03-2022 20.20 uur: Zouaven 2 – Meervogels’31 2
Zondag 27-03-2022 12.00 uur: de Rijp 2 – Meervogels’31 2
Zondag 27-03-2022 14.00 uur: KSV 1 – Meervogels’31 1

Supporters, juist nu is uw steun onontbeerlijk…!

Op de foto:
Spitsuur bij het doel van Koedijk. (Foto: Lynn Adrichem)