Plezier in parttime organiseren? Hoormij-NVVS zoekt vrijwilligers!

Castricum – De regionale afdeling van Hoormij-NVVS kijkt uit naar iemand die het bevlogen team wil helpen met één tot tweemaal per jaar een informatieve bijeenkomst organiseren voor slechthorenden. Het kan bijvoorbeeld gaan over nieuwe ontwikkelingen of aanvullende voorzieningen. De bijeenkomsten hebben als doel dat mensen met een gehoor- of evenwichtsaandoening beter mee kunnen doen in de maatschappij.

Het betreft een parttime vrijwilligersbaan die per bijeenkomst circa twaalf uur vraagt. Het gaat, naar keuze, om contact onderhouden met de spreker, een wervingsberichtje schrijven en/of gastvrouw/heer zijn tijdens de bijeenkomst. Het team trekt samen op in de organisatie. De meeste werkzaamheden kunnen de vrijwilligers vanuit huis regelen. De organisatie zorgt voor goede inwerking en een passende onkostenvergoeding. Daarnaast krijgt de nieuwe medewerker een uitnodiging om zo’n driemaal per jaar deel te nemen aan een teamvergadering. Die is bedoeld om iedereen goed te informeren over actualiteiten en om plannen te maken voor de bijeenkomsten.

Verder biedt de landelijke vereniging een introductiedag voor nieuwe vrijwilligers. Ook is er twee keer per jaar een uitwisseling van kennis en informatie op vrijwilligersmiddagen. Wie belangstelling heeft en/of meer informatie wil hebben kan contact opnemen met Sije de Jong van Hoormij-NVVS. Dat kan zowel telefonisch (0251 659624) als per e-mail (sijedejong@ziggo.nl). (Foto: Irene Zijlstra)