Plastic, blik en drankkarton in een zak

Het afval scheiden wordt gemakkelijker. De gemeente Castricum gaat naast het plastic ook drankkartons en metalen verpakkingen ophalen. Alles kan bij elkaar in één zak die voortaan elke twee weken wordt opgehaald. De oranje zak kennen we inmiddels: elke vier weken hangen inwoners die met hun plastic afval aan de lantaarnpaal.
Per 2017 komt daar de steviger paarse zak voor in de plaats. Behalve plastic kunnen daar ook de lege melk- en sappakken in, en de lege blikjes, het zogeheten pmd (plastic, metalen verpakkingen en drankkartons).
De paarse zakken worden opgehaald op dezelfde dag als waarop de groene gft-containers worden geleegd.  De paarse zakken voor pmd zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis en op de Schulpstet, AH in Castricum en Limmen, Deen supermarkt in Castricum en Akersloot. Wie nog oranje zakken overheeft, kan deze gewoon opmaken.
Speciale pmd-containers staan bij het afvalbrengdepot aan de Schulpstet, Geesterduinweg nabij de hoek Nansenlaan, hoek Akerhof/Churchillplein in Akersloot, de Vuurbaak in Limmen en vanaf eind januari: op De Brink.