Plassen in de bosjes en ontvoering in scène gezet

Castricum – Zondag om 14.30 uur kreeg de politie de melding dat er een man en twee vrouwen vochten op de Boekel in Akersloot. Ter plaatse vertelden de vrouwen dat één van hen moest plassen tijdens het wandelen. Ze deed een plas in de bosjes bij een vervallen boerderij. Toen ze daarna op het zoldertje wilde gaan kijken, omdat ze dacht dat er niemand woonde, dacht de eigenaar van de boerderij dat het inbrekers waren. Nadat hij de vrouwen aangehouden had, ontstond een conflict.

Vorige week dinsdag kwam er om 15.25 uur een melding binnen bij de politie dat er mogelijk iemand asbest aan het begraven was op een braakliggend stuk grond gelegen aan de Kapelweg in Limmen, maar het bleek om tuinafval te gaan. tuinafval in had gegooid.

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de Doodweg in Castricum dat plaatsvond op donderdag omstreeks 14.10 uur. Een twaalfjarige jongen werd van zijn fiets gereden en kwam ten val. De automobilist is doorgereden. Vermoedelijk gaat het om een rode auto.

Vrijdagmorgen zijn vijf fietsers bekeurd op de markt in Castricum omdat ze het fietsverbod overtraden.

Omstreeks 10.45 uur ontstond er opschudding omdat er een persoon geboeid in een witte Opel Combo werd vervoerd. Het voertuig reed volgens de melding over de Soomerwegh in de richting van de Plantenhove. Met het kenteken kon de eigenaar van de auto worden opgespoord. De zoon van het gezin haalden samen met een vriend een grap uit met een gezamenlijke vriend die net terug was uit het buitenland. Beide jongens waren met de auto van de vader naar de woning van die vriend gereden en hebben vervolgens de jongen geblinddoekt en meegenomen naar Castricum. De zogenaamde ontvoerders droegen hierbij schaatsmutsen met gaten om door te kijken. ,,Op zich een aardige grap, maar wel eentje die verstrekkende gevolgen had kunnen hebben”, aldus de politie.

Zondag omstreeks 14.00 uur werd aan de Stationsweg in Castricum een verkeerscontrole gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor het niet dragen van de autogordel en het rijden door rood licht bij de spoorwegovergang.