Planning werkzaamheden fietspad N203 gewijzigd

Castricum – De planning voor de werkzaamheden aan het fietspad langs de N203 is gewijzigd. Het fietspad wordt in vier fasen gedeeltelijk afgesloten en het fietsverkeer wordt dan omgeleid. De eerder gecommuniceerde planning voor deze werkzaamheden is inmiddels aangepast.

  • Fase 1 is inmiddels afgerond. Tijdens deze fase was het fietspad afgesloten vanaf de Geesterweg/NS-station Uitgeest tot aan de fietstunnel in de Uitgeesterweg.
     
  • Fase 2 loopt op dit moment en duurt tot en met donderdag 23 november. Tijdens deze fase is het fietspad afgesloten vanaf de fietstunnel in de Uitgeesterweg tot aan de fietstunnel in het Buitendijkspad. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt vanaf de kruising (tunnel) met de Uitgeesterweg omgeleid via de Uitgeesterweg en Buitendijkspad (en andersom). Bij de fietstunnel in het Buitendijkspad komen de fietsers weer op het fietspad langs de Provincialeweg. Dit is ongeveer vijf minuten extra rijden.
  • Fase 3 is van vrijdag 24 november tot en met zaterdag 2 december.
    Tijdens deze fase is het fietspad afgesloten vanaf de kruising met het Buitendijkspad tot aan de kruising met de Gerbrandsven. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt omgeleid via het Buitendijkspad, de Korte Brakersweg en de Gerbrandsven (en andersom). Dit is ongeveer één à twee minuten extra rijden.
  • Fase 4 is van maandag 4 tot en met vrijdag 22 december. Tijdens deze fase is het fietspad afgesloten vanaf de kruising met het Gerbrandsven en de kruising met de Zeeweg. Fietsverkeer vanuit Limmen/Heiloo richting Uitgeest wordt omgeleid via de Zeeweg, Grutto, Kemphaan, Wederik, Gerbrandsven (en andersom). Dit is ongeveer vijf minuten extra rijden.

(Archieffoto: Hans Boot)