‘Planning nieuw zwembad niet meer realistisch’

Castricum – De bouw van het nieuwe zwembad wordt mogelijk vertraagd door gesteggel over het aanleggen van 77 parkeerplaatsen. Wethouder Ron de Haan noemt de situatie ‘ingewikkeld’.

Door Mardou van Kuilenburg

De komst van een nieuwe zwembad leidt tot een herinrichting van sportpark Noord-End. Veld 5 van FC Castricum werd gekozen tot locatie voor het zwembad, na toezegging van een kunstgrasveld voor de club. Ook korfbalvereniging Helios is kunstgras beloofd. Daarnaast moeten 77 extra parkeerplaatsen gerealiseerd worden.

‘Nieuwe inzichten’

Verantwoordelijk wethouder De Haan liet deze parkeerplekken intekenen op het sportpark. Daarop volgde twee moties vanuit de raad, omdat een meerderheid liever geen gemotoriseerd verkeer op het park wil zien. Vorige week bezocht de raad samen met de wethouder de sportvelden om eigen observaties te doen. Dat leidde volgens De Haan tot ‘nieuwe inzichten’.

Parkeren

De Haan: ,,Het plan was om zwembadbezoekers dichtbij te laten parkeren. Heemskerk en Bergen gaan ook een zwembad bouwen. Als je daar beter kunt parkeren heeft dat mogelijk gevolgen voor Castricum. Niet iedereen wil met de fiets komen. Het doet iets met de beleving als je te ver moet parkeren.”

Vertraging

Het locatiebezoek heeft er volgens De Haan voor gezorgd dat de planning voor het nieuwe zwembad opnieuw tegen het licht gehouden moet worden, inclusief de financiële kaders. Het voorlopige ontwerp, dat in september aan de raad voorgelegd zou worden, volgt nu in december. Op 14 oktober organiseert de gemeente een raadsinformatieavond over het nieuwe zwembad. ,,Dit onderwerp beslaat nu al zo veel raadsperioden. Ik hoop nog steeds dat het lukt om de opdracht voor veld 5 voor de verkiezingen af te ronden. Maar door de huidige gang van zaken weet ik niet of we die planning nog halen.” (Foto: Pixabay)