Plannen om je huis duurzaam te verwarmen? Zo kun je dat gaan doen!

Castricum – Energiecoöperatie CALorie wil inwoners van de gemeente Castricum helpen bij het verduurzamen van hun huizen en daarmee het energieverbruik terugdringen. De vrijwilligers en energiecoaches bespreken dit najaar met inwoners waar we op dit moment staan met de energietransitie. CALorie organiseert twee avonden over de warmtetransitie en drie avonden specifiek over de warmtepomp. Deze avonden zijn in alle dorpskernen.

De warmtetransitie: welke uitdagingen en kansen zijn er als we ‘van het gas af’ moeten? Deze vraag staat centraal tijdens deze avonden. Daarna korte presentaties over de drie sporen: Individueel, kleinschalige collectieve oplossingen en warmtenetten. Na de pauze gaan de aanwezigen met elkaar aan de spreektafels gesprekken voeren over de betreffende sporen en hoe je daarin keuzes kunt maken.

De warmtepomp: wat is nu precies een warmtepomp (en wat niet)? Wanneer moet je er een aanschaffen? Voor velen nog een grote vraag. ,,Is mijn huis geschikt voor een (hybride)warmtepomp?’’ CALorie legt uit hoe de pomp werkt en wat de warmtepomp kost en bespaart. Ze houden het simpel zonder veel technische termen. Eigenaren die recent een warmtepomp hebben laten aanleggen vertellen hun overwegingen en ervaringen. Ook als jij al een warmtepomp hebt, ben je welkom om je ervaringen te delen gedurende de avond.

Waar en wanneer

  • 31 oktober Warmtetransitie Castricum, Geesterhage
  • 16 november Warmtetransitie Limmen, Heeren van Limmen
  • 1 november Warmtepomp Limmen, Heeren van Limmen
  • 6 november Warmtepomp Akersloot, ‘t Kruispunt
  • 23 november Warmtepomp Castricum, Dorpshuis de Kern

Gedurende alle avonden zijn voldoende energiecoaches aanwezig om vragen te beantwoorden en verdere gesprekken te plannen. De start is altijd om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Het team van CALorie ontmoet je graag. Je mag natuurlijk ook op beide thema-avonden komen. Je kunt je komst ook op www.calorieenergie.nl aanmelden.