Plandelen op drie locaties in Castricum: plastic rapen tijdens het wandelen

Castricum – Het is gezellig en laagdrempelig en iedereen kan het: plandelen. Dat is plastic rapen, terwijl je aan het wandelen bent. In een uurtje kun je een flinke bijdrage leveren aan het groen houden en plastic zwerfafvalvrij maken van je eigen gemeente.

Plandelen is ook een leuke sociale activiteit waarbij je nieuwe mensen leert kennen. Het helpt je bovendien om die 10.000 stappen per dag te maken die je toch al wilde maken! Kom deze zomervakantie samen met Welzijn Castricum en Team Sportservice plandelen op drie verschillende locaties in Castricum. Het is voor jong en oud (kinderen onder begeleiding). Dus doe mee, alleen of met hele gezin, en zorg dat de wereld weer een beetje groener en schoner wordt! De groep loopt vier tot zes kilometer per keer. Wie dat wil, kan na afloop nog een kop koffie drinken (op eigen kosten). Prikkers en vuilniszakken worden geregeld. Aanmelden via info@welzijncastricum.nl of via telefoonnummer 0251 656562 is verplicht. Er geldt een maximum aantal deelnemers.

Dagen en locaties

Op woensdag 26 juli start de groep bij de parkeerplaats van Johanna’s Hof in Bakkum. Op woensdag 2 augustus is het vertrekpunt het pleintje voor het gemeentehuis van Castricum. Weer een week later, op woensdag 9 augustus, gaat men aan de slag bij de parkeerplaats van begraafplaats Onderlangs. Het plandelen vindt steeds plaats van 09.30 tot 11.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. (Archieffoto: Bos Media Services)