Plan ‘Waterman’ Uitgeest ondertekend

De contractstukken voor het plan ‘Waterman’, met 49 appartementen op locatie ‘Smallekamplaan’, zijn getekend. Jack Zwarthoed, wethouder gemeente Uitgeest en Guido Scholtens, directeur Scholtens Projecten, toastten op een spoedige en mooie ontwikkeling van het plan.
Jack Zwarthoed: ,,Het is aan de gemeente te danken dat ook dit laatste onderdeel van de Waldijk na vele jaren wordt ontwikkeld. De keuze voor appartementen is een goede vanwege de ligging nabij het station. Hiermee wordt het laatste puzzelstukje voor dit gebied gelegd. Het was een lastig deel om ingericht te krijgen. We dienden rekening te houden met zowel het landelijke karakter als het bijna binnenstedelijke karakter van dit gebied. GeO Architecten uit Schagen heeft een geheel nieuw plan getekend, waarvan Constructiebureau Tentij de constructie berekent.’’

Guido Scholtens: ‘Ik zie goede mogelijkheden voor dit kleinschalige, kwalitatief hoogwaardige project met drie appartementengebouwen. ‘Waterman’ is omgeven door water en ligt landelijk, terwijl alle voorzieningen binnen handbereik zijn. Het uitzicht vanuit de appartementen op deze locatie is weids, groen en waterrijk. De architectuur van ‘Waterman’, op dit schiereiland, sluit volledig aan bij dit landschappelijke karakter. Er komt een kleine sloepenhaven en een aantal appartementen krijgt zelfs een eigen aanlegsteiger. Vanuit hun appartement kunnen bewoners dan direct een boottochtje maken naar het natuurgebied, het Uitgeestermeer of Alkmaardermeer.’’
De drie luxe appartementengebouwen zijn verschillend van grootte. Elk bestaan ze uit drie woonlagen. Twee gebouwen, met 9 appartementen en 16 appartementen, staan direct aan het water en zijn bestemd voor de koopsector. Deze levensloopbestendige driekamer appartementen variëren van ruim 77 m2 tot zeer ruim 126 m2 en zijn ideaal voor één- of tweepersoonshuishoudens. Het derde gebouw, met 24 appartementen, is voor het huursegment. Men zoekt hiervoor een geïnteresseerde belegger. Onder één gebouw komt een parkeerkelder en verder zijn er parkeerplaatsen in het plangebied opgenomen.
Dit voorjaar zal worden gestart met de verkoop van de appartementen. Op de website www.wonen-uitgeest.nl kunnen belangstellenden aangeven wat hun woonwensen zijn, zodat dit mogelijk nog meegenomen kan worden in het ontwerp. Op korte termijn zullen de verdere plannen kenbaar gemaakt worden aan de geïnteresseerden en op de website.