Plan voor woningen op tennisbanen Berg en Bal

Castricum – De gemeente Castricum en Kennemer Wonen hebben plannen voor het realiseren van 96 tijdelijke woningen op de vijf tennisbanen van sportcomplex Berg en Bal. Dat blijkt uit een brief die omwonenden hebben ontvangen. Het gaat om twee woonblokken die er maximaal tien jaar zouden mogen blijven staan.

De tijdelijke woningen zijn bestemd voor jongeren uit de gemeente Castricum tot 23 jaar, voor andere inwoners uit de gemeente Castricum die met spoed een woning zoeken en voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen. Het voorstel is om voor elk van deze drie groepen een derde deel van het aantal tijdelijke woningen te reserveren. Verder onderzoekt men de mogelijkheid om in de toekomst permanente woningen te ontwikkelen op deze locatie. Dat zou een mix van koopwoningen en sociale huurwoningen moeten worden. De vijf tennisbanen zijn niet meer in gebruik.

Op de foto:
Luchtfoto van het tenniscomplex rond 1979. Later is het aantal banen uitgebreid tot twaalf. Anno 2023 zijn er nog zeven in gebruik. (Foto: Oud-Castricum)