Pilot autoluwe Dorpsstraat op lange baan geschoven

Het college vindt het voorlopig ‘niet verstandig’ om de pilot voor het autoluw maken Dorpsstraat door te zetten. ,,Niet voor de ondernemers, maar ook niet voor de meetgegevens.”

Het plan voor een knip in de Dorpsstraat ligt al drie jaar op tafel. De proef, om verkeersdrukte in het dorp te verminderen, zou begin dit jaar van start gaan. Ter hoogte van de Torenstraat tot de Verlegde Overtoom is autoverkeer dan niet meer mogelijk.

‘Niet representatief’

Volgens wethouder Ron de Haan is ‘paniek’ ontstaan over de kwestie, met name bij ondernemers op de Burgemeester Mooijstraat. ,,Zij vrezen voor de continuïteit van hun bedrijfsvoering als er een knip wordt gezet. Daarnaast is het in de huidige coronatijd niet mogelijk om een representatieve pilot te ontwikkelen met een betrouwbaar meetresultaat. Het is pijnlijk, want er is veel werk voor verzet, maar de proef zal moeten wachten.”

In beraad

De Haan geeft aan dat het gesprek met de ondernemers wordt voorgezet over het draagvlak voor de knip. ,,Momenteel zijn bijna alle winkels en horecazaken gesloten in het gebied, dus de gezelligheid gaat niet toenemen als we deze pilot starten. We gaan in beraad hoe en wanneer we de pilot kunnen faciliteren.”