Pijnlijke remise FC Castricum

Castricum – De één verborg zijn hoofd tussen zijn benen, de ander strompelde hoofdschuddend naar de kleedkamers. Ruim negentig minuten lang was de schiettent geopend, maar kon FC Castricum de roos niet raken. Zodoende eindigde de regiotopper tegen Beverwijk in een gelijkspel en bleef de voorsprong in het algemeen klassement op vier punten steken.

Door PR-commissie FC Castricum

Dat was niet nodig geweest. In vijf minuten tijd kregen Joris Peijs en Elario Zweet (2x) de kans van hun leven. Wat in jaren de gewoonste zaak van de wereld was, is voor de spitsen van FC Castricum dit seizoen een kwestie van geduld. De laatste vijf minuten bijvoorbeeld kreeg FCC vijf opgelegde kansen. Drie in het zijnet, één voorlangs, één gered door keeper Lars Beukers. Score: Beverwijk, één opgelegde kans, FC Castricum: acht opgelegde kansen. Uitslag: 0-0. Het laag geklasseerde OFC wordt de volgende tegenstander van FC Castricum. Koploper Always Forward boekte tegen OFC een tienklapper. Zo ver hoeft FCC niet te gaan, maar met minder dan drie punten wordt het een moeilijk verhaal.

Thom Heling is zijn tegenstander de baas, Weber kijkt toe. (Foto: Sandy Klaver)