Peutercafé viert eerste verjaardag

Castricum – Op 1 september vierde het Peutercafé Welzijn Castricum haar eerste verjaardag. Ondanks de pandemie is de opkomst tot nu toe erg goed geweest. Tijdens de zomervakantie bleef het Peutercafé open met enkele speciale activiteiten. Enkele moeders en grootmoeders vertellen ons iets over hun ervaring.

Saskia, die regelmatig op vrijdag komt met een van haar meisjes en haar baby, vertelt dat ze in de buurt woont en vaak in de speeltuin naast het Peutercafé komt: ,,Wij hebben een paar keer nieuwsgierig door het raam naar binnen gegluurd. Toen we een keer in de speeltuin aan het spelen waren, was het Peutercafé ook open. Wij raakten aan de praat met Katherine en kregen wat informatie. Zij nodigde ons enthousiast uit om binnen te komen kijken. Ook mijn kinderen waren meteen enthousiast.” Ze vindt het afwisselende en leuke programma het leukst. Ook het grote assortiment speelgoed voor binnen en buiten en de gezellige begeleiding is een meerwaarde.

Knutselen met limonade en een cracker erbij

Ioana, moeder van David (2) en Andre (3 maanden): ,,Ik vind de interactie tussen de kinderen leukst.” En Mellisa, moeder van Jacob (2) en Rianne (4) vertelt ons dat ze wel iedere dag wil komen. Zij vindt de activiteit met de kinderen zoals muziek, dansen en verhaaltjes voorlezen het leukste. En natuurlijk om af en toe met een paar andere moeders te praten. Elma is de lieve oma van Noor (2) en zij komen bijna elke dag. ,,Het Peutercafé ken ik door een poster die ik in het winkelcentrum zag. Mijn kleindochter houdt van knutselen met het bekertje limonade er bij en de cracker. Daarna is het vrij buitenspelen wat ze met plezier veel doet.’’

Wilt u ook met uw peuter langskomen? Het Peutercafé is geopend op maandag en vrijdag van 09.30 tot 11.00 uur en op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie is het Buurt- en Biljartcentrum aan de Van Speykkade 61 in Castricum. (Foto: aangeleverd)