Peutercafé start ook in Akersloot

Akersloot – Het Peutercafé opent 7 maart om 10.00 uur haar deuren in de bibliotheek aan de Rembrandtsingel 1. (Groot-)ouders worden samen met hun (klein)kinderen tot vier jaar verwelkomd door dansen, voorlezen en knutselen.

In Castricum is het Peutercafé al meer dan twee jaar actief in het Buurt- en Biljartcentrum aan de Van Speykkade 61, elke maandag, dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur. In Limmen is het Peutercafé open sinds oktober 2022 in de bibliotheek aan de Lage Weide 2, elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. De intentie van Welzijn Castricum is om een ruimte te creëren voor activiteiten en spelletjes voor kinderen tot 4 jaar in gezelschap van hun ouders of opa’s/oma’s.

Bij activiteiten wordt gedacht aan bijvoorbeeld dansen, muziek, knutselen, verkleden, spelletjes doen, voorlezen en nog veel meer. De (groot)ouders drinken dan samen koffie of thee en praten over het wel en wee van de kinderen. Zo doen zij ideeën op over het opvoeden, leuke uitjes of over de keuze voor een basisschool. Regelmatig spreken er speciale gasten, zoals logopedisten, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en pedagogen. Het Peutercafé wordt ondersteund door Bibliotheek Kennemerwaard en GGD Hollands Noorden. (Foto: aangeleverd)