Peutercafé heropend

Castricum – In september vorig jaar ging het Peutercafé in het buurt- en biljartcentrum aan de Van Speykkade met heel veel verwachtingen van start. Vanwege de lockdown werd het half december gesloten, maar nu hoopt men de draad weer op te pakken.

Door Hans Boot

Coördinator Katherine Fergusson vertelt enthousiast dat de deuren van het Peutercafé sinds 7 juni weer geopend mogen worden om peuters en hun ouders of grootouders te ontvangen. Daarbij licht ze toe: ,,Op maandag is er een Moedercafé van 09.30 tot 11.00 uur voor moeders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Dinsdagochtend wordt er van 10.00 tot 12.00 uur voorgelezen, geknutseld of spelletjes gedaan met de kinderen in dezelfde leeftijdsgroep en vrijdag houden wij ouder-kindcafé. Dan kunnen (groot)ouders samen van 09.30 tot 11.00 uur koffie of thee drinken, terwijl de kinderen met elkaar spelen. Als het weer het toelaat gaan we met ze naar buiten.”

Aanmelden

Deelname aan het project van Stichting Welzijn Castricum is gratis, maar het aantal bezoekers is beperkt. ,,Per ochtend kunnen we maximaal vijf kinderen en vijf (groot)ouders ontvangen. Deze moeten zich van tevoren bij Welzijn telefonisch aanmelden via nummer 06 42892157”, aldus Katherine. Ook Femke Kooij, medewerkster van bibliotheek Kennemerwaard, is blij dat het café weer open is: ,,Ik kom een keer per week voorlezen en ga in gesprek met de ouders of opa’s en oma’s. Erg leuk om dat vanaf deze week weer te mogen doen!”

Op de foto:
Op de bank Katherine Fergusson en rechts Femke Kooij. (Foto: Hans Boot)