Perspectief biedt volop mogelijkheden voor creatieve hobby’s

Castricum – Nu alle beperkende maatregelen met betrekking tot de coronapandemie hopelijk op hun eind lopen, krijgen we gelukkig weer wat meer tijd voor onze hobby’s. Velen hebben al een favoriete bezigheid, maar voor wie nog op zoek is biedt Perspectief, de vereniging voor beeldende vormgeving, vele mogelijkheden. Wie eenmaal lid is van deze vereniging kan dagelijks in de ateliers van Perspectief aan de Van Oldenbarneveldtweg 37 in Bakkum terecht om er met diverse materialen in vele technieken te werken.

Naast figuratief of abstract schilderen met acryl-, aquarel- of olieverf wordt bij Perspectief ook met glas, klei of steen gewerkt. Naast een etsgroep, een modeltekengroep en een grafische groep is er ook nog een keramiek- en boetseergroep. Er zijn dus mogelijkheden genoeg! Wie een creatieve hobby zoekt, maar nog niet zo goed weet welke, kan bij Perspectief terecht voor een basiscursus tekenen. Deze cursus vindt plaats op zes vrijdagmiddagen vanaf 24 september van 13.30 tot 16.00 uur. Afke Spaargaren begeleidt de cursisten. Zij is kunstenares en docente. Laat je tijdens deze zes lessen verrassen door de mogelijkheden van de verschillende tekenmaterialen. Je werkt bijvoorbeeld met potlood, pastel en in water oplosbaar krijt.

Voorbeelden uit de kunstgeschiedenis

Aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis leert Afke de cursisten de diverse materialen te hanteren om zo de techniek te helpen vinden die het beste bij je past. Iedere cursist krijgt persoonlijke begeleiding. Daardoor is deze cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De kosten voor deelname bedragen 75 euro voor leden en 100 euro voor niet-leden. Dit cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid van Perspectief te worden. Het spreekt voor zich dat het bestuur van Perspectief er alles aan heeft gedaan om de ateliers volgens de regels van het RIVM in te richten. Aanmelden bij Margriet Katoen (activiteitenperspectief@gmail.com) of via de website (www.perspectiefcastricum.nl). (Foto: aangeleverd)