Pepperspray om man in bedwang te houden

Dinsdag 24 mei omstreeks 2.20 uur kwam er een melding binnen bij de politiecentrale van een man die op de grond zou liggen op de Burgemeester Mooijstraat. De politie kwam ter plaatse voor hulpverlening. Als snel merkten zij dat hij onder invloed van alcohol en/of drugs was. De man was niet meewerkend en keerde zich tegen de politie. Hij gaf aan in gevecht te gaan met de politieagenten. Hierop hebben zij pepperspray tegen de persoon gebruikt. Vervolgens is de man aangehouden voor openbare dronkenschap en geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

Die dag vond er een snelheidscontrole plaats op de Geesterweg in Akersloot. De toegestane maximumsnelheid is daar 50 km/u. Er zijn 375 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 74 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Eerder, op maandag 23 mei, heeft er een woninginbraak plaatsgevonden op de Helmkade tussen 13.30 en 18.45 uur. Onbekend is of er ook iets is weggenomen.

Op woensdag 25 mei rond 10.20 uur vond er een aanrijding plaats op de rotonde bij de C.F. Smeetslaan/Soomerwegh. De bestuurder van een auto verleende geen voorrang aan een snorfietser. Hierop kwamen de twee in botsing. Of de bestuurder van de snorfiets gewond is geraakt is nog onbekend. Wel hadden beide voertuigen schade opgelopen.

Op zondag 29 mei omstreeks 0.30 uur vond er een vernieling op de Dorpsstraat plaats. Een spiegel van een auto werd vernield en hierop werd de verdachte op heterdaad aangehouden.