PCC Heiloo: dé kleinschalige middelbare school in de regio

Heiloo – Leerlingen in groep acht maken binnenkort de keuze voor een middelbare school. De overgang naar het voortgezet onderwijs is best ingrijpend. PCC Heiloo maakt de stap minder groot. Op deze kleinschalige school ben je welkom met een vmbo kb-, gl-, tl-, havo-, of vwo-advies.

Ideale springplank naar de bovenbouw

PCC Heiloo heeft een tweejarige onderbouw. De oudste leerling is veertien en dat betekent dat je makkelijk en snel aansluiting vindt met gelijkgestemden, jongeren met dezelfde belevingswereld. Je komt in een dakpanklas, waar les wordt gegeven op het hoogste niveau. Het tweede leerjaar is nog steeds een brugklas waar je voor veel vakken cijfers krijgt op twee niveaus. Het keuzemoment voor een passende opleiding wordt zo een jaar uitgesteld en dat is heel fijn. Het geeft minder druk. Daarna zijn jij en je vrienden en vriendinnen klaar voor de overstap naar een passende plek in de bovenbouw.

Kom je langs?

PCC Heiloo is een sfeervolle school waar je je snel thuis voelt. Iedereen kent elkaar. PCC Heiloo is ook een gezonde school met veel aandacht voor sport en cultuur. Interesse gewekt? Bezoek een van de voorlichtingsmomenten, kijk op www.pcc.nu/groep8.

Op de foto:
Het pand van PCC Heiloo aan de Dors in Heiloo. (Foto: aangeleverd)