Patrick Boots Kappers viert 50-jarig bestaan van kapsalon

Castricum – De kapsalon in het midden van de Burgemeester Mooijstraat – nummer 18 – bestaat vijftig jaar. Een halve eeuw geleden zette kapper Ruud Thoes het bedrijf op onder de naam Thoes Coiffures, achttien jaar geleden nam Patrick Boots de zaak over.

De uit Avenhorn afkomstige Patrick Boots (1970) kende de gemeente Castricum alleen van naam, toen hij in 2005 werd benaderd met de vraag of hij belangstelling had om Thoes Coiffures over te nemen. Hij vertelt: ,,Ik werkte in een kapsalon in Hoorn. Een vriend van mij nam een kapsalon in Spierdijk over, de oorspronkelijke eigenaar bleef er werken in loondienst. Die man was een vriend van Ruud Thoes en toen Ruud liet doorschemeren dat hij zo’n constructie ook wel zag zitten, hebben ze mijn naam genoemd.’’ Patrick liet enkele jaren later het pand verbouwen en vanaf dat moment prijkte ook zijn naam op de gevel.

Lastig om medewerkers te vinden

Tegenwoordig bestaat het team naast Patrick uit zeven stylisten. ,,We zouden er graag nog iemand bij willen hebben, maar het is lastig om medewerkers te vinden.’’ De kapsalon is een erkend leerbedrijf en investeert graag tijd om een iemand te laten uitgroeien tot allround talent. ,,Het kappersvak is net als autorijden: je haalt je diploma op school, maar je leert het pas echt door kilometers te maken en daarbij je talent en creativiteit alle ruimte te geven.’’ Het bedrijf behoort tot de betere kapsalons in de regio, waarbij je als klant zeker weet dat men de tijd voor je neemt en goed naar je luistert. ,,We volgen niet klakkeloos het modebeeld, maar we bekijken eerst goed wat voor haar we onder handen hebben en wat bij het type mens past.’’

Leuke attentie voor elke klant

Bovendien maakt men gebruik van zorgvuldig geselecteerde topproducten, zoals Aveda, Mediceuticals (speciaal voor mensen met hoofdhuidproblemen) en Kevin Murphy. Op 24 juli is het 50-jarig bestaan van de kapsalon officieel een feit. Elke klant krijgt in deze week bij het gebruikelijke kopje koffie of thee ook iets lekkers geserveerd. Bovendien ligt na afloop van de behandeling voor iedereen in deze week een leuke attentie klaar. Later in het jaar zal het jubileum van de zaak ook intern met het team worden gevierd in de vorm van een bedrijfsuitje. Elders in deze krant meer informatie over de vacature bij Patrick Boots Kappers.

Op de foto:
Patrick Boots samen met voormalig eigenaar Ruud Thoes. (Foto: aangeleverd)