Patisserie De Roset op zeer hoog niveau bij ijswedstrijd Patisserie College

Zaandam/Castricum – Smakelijk nieuws uit Castricum! Er is namelijk bekend gemaakt dat men voor het allerlekkerste banketbakkersijs van Noord-Holland bij De Roset moet zijn. Het bedrijf kwam als beste ijsmaker van deze provincie uit de bus tijdens de landelijke keuring van het banketbakkersijs door het Patisserie College (het gilde van de betere banketbakkers), in samenwerking met Beko Coöperatie. De prijs is van toepassing voor alle vestigingen in Castricum, Alkmaar en Heerhugowaard.

Door Aart Tóth

Het Patisserie College riep alle leden op hun vers gedraaide citroen-sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’ (binnen het Patisserie College). In totaal streden 25 banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee De Roset uiteindelijk aan de haal ging als beste van de provincie Noord-Holland. De juryuitspraak laat er geen twijfel over bestaan: ,,Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit gebruikt wordt.’’ Eerste prijswinnaar voor Nederland ging naar banketbakkerij Jolink uit Brummen.

Winnaar Noord-Holland

De zeskoppige jury met juryvoorzitter Dré Eversteijn spreekt van een hoog niveau. Eversteijn: ,,Het room- en sorbetijs van De Roset is van topkwaliteit. Bij het citroensorbetijs proef je echte citroenen en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. Je blijft er gewoon van eten. We hebben echt zelden zulk goed ijs geproefd.” Vince en Krista Spijkerman, eigenaren van De Roset, zijn ontzettend trots: ,,Wij maken al jaren ambachtelijk ijs. Elke dag draait onze ijschef Lisa vers ijs met de beste grondstoffen. Hierin doen wij geen concessies. Lisa is hier heel precies en perfectionistisch in. Het is daarom leuk dat dit dus ook écht wordt geproefd. Eigenlijk vind ik het een geweldige teamprestatie! Elke schakel in het hele ijsverhaal is belangrijk. Van het vers draaien tot het scheppen van de bolletjes ijs. We zijn ontzettend blij met deze waardering.” Het is tijd ervan te gaan smullen!

Op de foto, van links naar rechts:
Hans Tros (Patisserie College), prijswinnaars Vince en Krista Spijkerman (De Roset) en de ijsmeesters Lisa de Haan en Margo Tomassen. Foto: Aart Tóth