Patisserie De Roset heeft wéér het lekkerste ijs van Nederland

Castricum – Voor het lekkerste banketbakkersijs van Nederland hoef je de gemeente Castricum niet uit. Tijdens de landelijke banketbakkersijskeuring van het Patisserie College is patisserie De Roset namelijk voor de tweede keer op rij als beste beoordeeld.

Het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, riep alle leden op hun vers gedraaide cassis-sorbetijs en een ijscreatie naar keuze in te leveren voor de jaarlijkse wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’. In totaal streden 25 banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee De Roset uiteindelijk aan de haal ging. Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de zeskoppige jury goed te spreken. Juryvoorzitter Jan Kees meldt: ,,Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er enkel gebruik wordt gemaakt van vers fruit. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar, maar De Roset is de terechte winnaar van Nederland.’’ Lovende woorden van de jury. Patisserie De Roset scoorde op het gebied van smaak een dikke 9!

De winnaar

Juryvoorzitter Jan Kees: ,,Het room- en sorbetijs van De Roset is van topkwaliteit. Bij het cassis sorbetijs proef je echte kersen en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. En echt heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. De ijscreatie was absoluut indrukwekkend! Deze heeft de doorslag gegeven in het behalen van de titel. We hebben zelden zulk goed ijs geproefd.’’ Eigenaar Vince en Krista Spijkerman zijn ontzettend blij met deze prijs: ,,Wij steken ontzettend veel tijd in het maken van ambachtelijk ijs zonder andere toevoegingen dan suiker, water, room en vers fruit. Echt ongelofelijk mooi dat we voor de tweede keer op rij deze wedstrijd weten te winnen; we zijn ontzettend trots op ons team!!’’

Overige winnaars

Patisserie Lorkeers uit Nijverdal wist de tweede prijs te bemachtigen. Op de derde plaats is geëindigd Patisserie Strik uit Nijmegen. De jury: ,,Het niveau ten opzichte van vorig is flink gestegen. De top ligt dicht bij elkaar.’’

Het Patisserie College

Binnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.

Op de foto:
Eigenaren Vince en Krista van De Roset met ijsmaakster Lisa de Haan en rechts Tessa Bakker. (Foto: aangeleverd)