Patisserie De Roset aan de top met lekkerste ijsje van Nederland

Castricum – Maar liefst 24 soorten en smaken ambachtelijk banketbakkersroomijs kun je terugvinden in de vitrine van patisserie De Roset. De smaak ‘kersen’ werd door het Patisserie College als beste van heel Nederland uitgeroepen.

Door Aart Tóth

Alle ambachtelijke ijsmakers in Nederland die meededen aan de wedstrijd kregen de opdracht kersenijs te maken. ,,Dat is een ijssmaak die niet zo makkelijk is te maken, vergeleken bij aardbeien- of frambozenijs. Bij kersenijs vervaagt de smaak vaak, wat bij het kersenijs van De Roset niet het geval was’’, volgens de jury. Vince Spijkerman van De Roset en top-ijsmaakster Lisa de Haan stonden te glimmen van trots. De plaquette en prachtige beker zijn dan ook prominent terug te vinden in de ijssalon aan de Dorpsstraat 17.

Lisa vult daarbij nog even aan: ,,Alle 24 ambachtelijke ijssoorten zijn gemaakt met melk van een ambachtelijke boer, ze zijn suikervrij en alle sauzen maken we zelf zonder toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen. Alles is dus echt puur natuur.’’ Ook de versieringen tot aan de koekkruimels komen uit de eigen patisserie. Kortom, kom lekker proeven, want buiten het uitverkoren kersenijs, zijn er nog meer zeer smakelijke ambachtelijk gedraaide ijssmaken.

Heb je eerdaags een gezellige buurtbarbecue of een familiefeestje, dan zou het huren van de ijskar op bijgaande foto een prachtig toetje zijn. Eventueel gevuld met het uitverkoren ambachtelijke kersenijs. Kijk even op www.deroset.nl, mail naar bestellingen@deroset.nl of bel 0251 652386. Gewoon langskomen kan natuurlijk ook, om meteen het kersenijs te proeven, heerlijk! (Foto: Aart Tóth)