Parkeren bij station? Meer plek rond Huis van Hilde en Vitesse-terrein

Castricum – Komende week zijn verkeersregelaars actief rond station Castricum. Zij wijzen forenzen de weg naar vrije (auto)parkeerplaatsen in het gebied. Vooral op het parkeerterrein ten zuiden van Huis van Hilde en bij Vitesse is vaak nog voldoende ruimte, terwijl veel forenzen hun auto regelmatig parkeren in de berm van de Geversweg, wat officieel verboden is in verband met overlast en verkeersveiligheid. 

Het station wordt verbouwd, de perrontunnel is dicht vanaf de duinzijde. Wie vanaf die kant het perron op wil, moet gebruikmaken van de perronopgang Kramersweg/Mient. Daarom parkeren treinreizigers hun auto op andere plaatsen dan gebruikelijk. Veel forenzen komen dan uit bij de Geversweg. Maar daar parkeren in de berm kan voor ander verkeer gevaarlijk zijn, overlast veroorzaken en is daarom ook officieel verboden.

Het lijkt misschien druk in het stationsgebied, maar verderop langs het station is bijna elke dag nog wel plek om te parkeren. Dat is ten zuiden van Huis van Hilde en op het parkeerterrein van Vitesse. Even doorrijden dus voor wie vanaf de noordkant komt. Verkeersregelaars wijzen de komende week de route erheen. 

Of…. misschien nog wel beter en sneller: pak de fiets!

Kijk voor meer informatie en de omleidingsroute op  https://www.castricum.nl/plannen-en-projecten/metamorfose-stationsgebied/