Paraspelers van MHCC winnen goud bij Special Olympics

Castricum – De paraspelers van Mixed Hockey Club Castricum (MHCC) deden op 10, 11 en 12 juni mee aan de Special Olymics 2022 in Twente. Samen met Zoetermeer vertegenwoordigden zij Nederland en speelden zij wedstrijden tegen Engeland, Spanje, België en Duitsland. Nederland eindigde als eerste in de poule en sleepte daarmee de gouden plak binnen.

Niel van Vuuren van de Para Academy van MHCC vertelt: ,,Deze overwinning is echt een topprestatie en zorgt ervoor dat er komend jaar vijf paraspelers van MHCC het Nederlands Olympisch team – tijdens de Special World Games in Berlijn – mogen vertegenwoordigen. Dat is echt heel bijzonder en daar zijn wij als MHCC natuurlijk supertrots op.’’ De Special Olympics is een waar spektakel en begon op vrijdag met een indrukwekkende openingsceremonie met duizenden sporters in het Fanny Blankers Koenstadion. Op zaterdag en zondag vonden de wedstrijden plaats. De deelnemende teams speelden de hockeywedstrijden in Enschede volgens de nieuwe internationale regels. Dit betekent zes tegen zes op een half veld, inclusief shoot-outs. De wedstrijden werden gefloten door bondsscheidsrechters.

Meer weten over parahockey?

Bent u benieuwd naar de trainingen van het parateam van MHCC? Wilt u ook een keer ervaren hoe het is om te hockeyen? Of wilt u dit topteam steunen of sponsoren? Stuur dan gerust een e-mail naar para.academy@mhcc.nl en informeer naar de mogelijkheden. (Foto: MHCC)