Panini bladerdeeghapjes maken

Castricum – Tweemaal per maand bieden Stichting Welzijn Beverwijk en Evangeliegemeente Castricum op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur creatieve activiteiten aan in het gebouw aan de Dorpsstraat 30. Het Crea Café is een plek waar iedereen welkom is, die het leuk vindt om onder het genot van een kopje koffie of thee creatief bezig te zijn. Ook als je (nog) niet creatief bent, maar je vindt het gewoon gezellig om langs te komen voor een kopje koffie of thee, dan ben je welkom.

Op 6 januari gaan de bezoekers samen panini bladerdeeghapjes maken, gevuld met pesto, mozzarella, parmaham en zongedroogde tomaatjes. Panini (spreek uit: ‘pah-NIE-nie’) betekent letterlijk ‘kleine broodjes’ en ze worden in allerlei varianten gegeten. De soorten broodjes kunnen verschillen en het beleg kan van alles zijn. In Italië is het de regio die bepaalt welke broodjes op de toonbank liggen en wat erin wordt gestopt.

Tijdens de workshop gaan de deelnemers zelf panini bereiden en vervolgens worden de broodjes afgebakken in een oven. Voor deze workshop geldt een eigen bijdrage 1,50 euro, voldoende om zelf twee panini te kunnen maken. In verband met de inkoop van materialen moeten deelnemers zich vooraf via creacafe1901@gmail.com aanmelden. Op www.egcastricum.nl kun je lezen op welke zaterdagen het Crea Café geopend is en welke workshops wanneer worden gegeven. (Foto: aangeleverd)