Paard uit water gered, dranghek op spoor

 

Castricum – Zaterdag 21 maart kwam er een melding binnen bij de brandweer dat er een dier in nood was aan de Jan Miessenlaan. Een paard was te water geraakt en kon er niet op eigen krachten uitkomen. De brandweer heeft met mankracht en spanbanden het beest uit het water gekregen. Foto: Hans Peter Olivier.
Koolmonixide
Castricum – Maandagochtend om 7.00 uur ging het team op pad om een meting te verrichten aan de Dag Hammerskjoldlaan waar een koolmonoxidemelder af bleef gaan. Het jonge gezin vertrouwde het niet en belde 112. Geadviseerd werd naar buiten te gaan, het huis goed te ventileren en de cv-ketel na te laten kijken door een gespecialiseerd bedrijf.
De brandweer van Limmen werd dinsdag om 19.10 uur opgepiept voor een buitenbrand aan de Provincialeweg, maar trof geen brandhaard aan.
Vast in lift
Castricum – Vrijdag tijdens de stroomstoring waren zes brandweerlieden paraat om in geval van nood snel uit te kunnen rukken. Zij liepen meteen dienst voor een paar omringende gemeenten omdat er niet gealameerd kon worden via de brandweerpieper. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan. De brandweer van Heiloo heeft een persoon bevrijd uit de lift aan de Rietorchis in Limmen tijdens de stroomstoring.
Dranghek op het spoor
Castricum – Zondagochtend om 1.54 uur werd de brandweer opgeroepen voor een ongeval met een trein. De machinist dacht dat hij iemand had aangereden, omdat hij bij de overgang van de Eerste Groenelaan een harde knal hoorde. De trein stond daar ook stil na een noodstop. Bij het onderzoek van de hulpdiensten bleek dat er een dranghek op de overgang geplaatst is door vandalen. Als iemand weet wie de daders zijn, kan contact opgenomen worden met de politie. Er is een camera bij de overgang, dus mogelijk wordt de dader of daders bekend.