Overvloed bij Atelier Bakkum

Bakkum – In het weekend van 1 en 2 juni en elke vrijdag tot 12 juli is de tentoonstelling ‘Overvloed’ in en rond Atelier Bakkum aan de Van Oldenbarneveldweg 32 te beleven. Het atelier is elke vrijdag en normaliter het tweede weekend van de maand open. Ditmaal is het anders in verband met de kunstfietsroute. Atelier Bakkum is de 27e stop van dit populaire evenement.

Marina: ,,Overvloed is ons op het lijf geschreven! Er is altijd heel veel en zeer divers werk in onze exposities. Aankomende maand onderzoeken we ieder op onze eigen wijze de overvloedige natuur, waarbij we schaarste vermijden en ruimhartig creëren.’’

In het kunst- en kruidenparadijs van Mireille Schermer kun je douchen in de overvloed van moeder natuur. Zij laat zich inspireren door de voorouderlijke tradities van Kelten, Germanen en Indianen, geworteld in de natuur om ons heen. Het respect en de wijsheid waarmee ze zich verhouden tot moeder aarde en vader zon is haar voorbeeld.

Sabrina Tacci werkt veel met de vooral vrouwelijke archetypen die een belangrijke rol spelen in het innerlijke leven. Met de wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin onderzoekt ze haar wortels.

Marina Pronk is veelzijdig in alles wat ze doet, waarbij ze inspiratie put uit de natuur, natuurlijke processen, vormen en materialen. Haar kunstcollectief CAKtwo vraagt met hun enorme installaties aandacht voor bijvoorbeeld klimaatverandering, waarbij ze zoveel mogelijk gerecyclede materialen gebruiken. Ze werken veel met schrootafval dat ze bijvoorbeeld combineren met keramiek of glas.

All You Can Eat

Als dat geen overvloed is! De Castricumse band All You Can Eat (AYCE) bestaat uit Wouter van Weers (zang, akoestische gitaar, ukelele, banjo, mandoline), Guido Bos (zang, akoestische bas), Maarten Nijman (zang, elektrische gitaar, ukelele, slagwerk) en Edo de Lang (elektronische drums, cajon). Muziek is er in alle smaken en zij lusten van alles. Een coverband die niet de bekende lijstjes opvoert, maar heerlijke luistermuziek. Een muzikale hangmat om lekker in te liggen, of om een beetje mee te swingen. Het mag allemaal. Hou je van Tom Waits of Jack Johnson? Liever wat meer uptempo als de Counting Crows of John Butler? Het komt allemaal voorbij.

Live optreden

Het optreden van AYCE is op zondag 2 juni en start om 13.30 uur. Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis en wordt een vrijwillige bijdrage voor de muziek bijzonder gewaardeerd.

Op de foto:
De band All You Can Eat, met van links naar rechts: Wouter van Weers, Guido Bos, Maarten Nijman en Edo de Lang. (Foto: Marina Pronk)