Overtoomse Kattenmuur geopend

Castricum – Er is vanaf begin augustus door jong en oud hard gewerkt aan de beschildering van een witte muur aan de Overtoom, het nostalgische straatje tussen de Dorpsstraat en de Verlegde Overtoom. De verf op de muur, die de achtertuin van mevrouw Spaan afsluit, was de laatste jaren flink gaan bladderen en aan een opknapbeurt toe.

Initiatiefneemster Lilian van der Horst, die naast het muurtje woont, zocht contact met Mieke Rozing om hier creatief mee aan de slag te gaan. Zij bedacht het thema ‘Katten’ en vond al snel hulp van een groep enthousiastelingen voor dit concept. Daarna werd Stichting Welzijn Castricum benaderd om met jongerengroepen de ideeën uit te werken op de muur. Dat is zeer goed gelukt, zoals vorige week woensdag bleek tijdens de opening van het kunstwerk.

Na het inleidende praatje van Mieke Rozing, die een uitleg gaf over het project en de betrokken medewerkers bedankte, kreeg Falgun Binnendijk het woord. De wethouder van ‘verbinden en ontmoeten’ zei: ,,Wat is het resultaat mooi, daar gaan we nog veel kijkplezier aan beleven. Leuk dat jullie dit met elkaar in dit straatje hebben gedaan. Daar heb je de gemeente eigenlijk niet voor nodig. Wat goed ook dat er jongeren bij betrokken zijn!” Vervolgens knipte hij het gebruikelijke lint door en werden de toeschouwers getrakteerd op een door Deen gesponsord ijsje. (Tekst en foto: Hans Boot)