Overlast door jongeren? Bel dan met de jongerenwerker!

Castricum – Het mooie weer komt er weer aan, waardoor meer jongeren op straat zullen zijn. Jongeren, vaak in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, ontmoeten elkaar op afgesproken plekken of gewoon waar ze elkaar toevallig tegenkomen. Zij praten, hangen, vervelen zich en hebben lol met elkaar. Jongeren in die leeftijd horen elkaar op straat te kunnen ontmoeten. Toch veroorzaken zij af en toe overlast voor de omwonenden. De jongerenwerker op straat houdt contact met deze jongeren, gaat met hen in gesprek. De jongerenwerker bouwt een band op, kent de verschillende culturen en speelt daar op in.

Voor overlastmeldingen door jeugd kunt u bellen naar Sohrab of Famke, zij zijn jongerenwerkers in Castricum. Na een melding neemt de jongerenwerker zo snel mogelijk contact op met de groep die de overlast veroorzaakt, legt de groep uit waar de klacht over gaat (zonder te vertellen waar de melding vandaan komt) en zoekt samen met hen naar een oplossing. De oplossing wordt teruggekoppeld aan de melder. Soms zijn meer gesprekken nodig, maar meestal wordt er toch snel een oplossing gevonden waarin iedereen zich kan vinden.

Het jongerenwerk werkt nauw samen met netwerkpartners zoals: gemeente, wijkagent, sociaal team en scholen. Mocht u overlast met jongeren ervaren, neem dan contact op met jongerenwerker Sohrab Gylani (06 11105594) of Famke van der Linde (06 82431264). (Foto’s: aangeleverd)