Dam tot Damloop

Over de finish van Dam tot Damloop

Regio – Het was zonnig op zondag 22 september in Zaandam. En gezellig druk, met hardlopers en toeschouwers voor de Dam tot Damloop. Smit & Partners, het accountantskantoor uit Heiloo, was met drie teams – en dus dertig enthousiaste hardlopers, waarvan velen uit Castricum – aanwezig bij start én finish. „Het was vanwege de warmte een zwaardere run”, vertelt Thijs Smit. Hij spreekt uit ervaring, want hij rende de tien Engelse Mijl zelf voor de tiende keer.

„Na de eerste keer met medewerkers en zakelijke relaties de tien Engelse Mijl te hebben afgelegd, was het voor mij duidelijk dat het niet alleen gezond is om met sportvrienden hard te lopen, maar juist ook dat sporten verbroederd. Dat vinden wij belangrijk”, legt accountant Thijs uit. Er wordt van tevoren ook altijd flink met elkaar getraind door onder andere het Noordhollands Duinreservaat.

Omdat cijfers voor het accountantskantoor een centrale rol spelen, heeft Smit & Partners een paar weetjes over hun Dam tot Damloop: de afgelopen elf jaar hebben de business teams 224 finishes behaald (er werd niet altijd met drie teams gelopen) en in totaal is dat 3.604 kilometer in de benen. 

(Tekst: Marije Smit)(Foto:  aangeleverd)