OVC helpt alle ondernemers door coronacrisis

Castricum – Ondernemers die lid zijn van de OVC genieten natuurlijk al het hele jaar van de voordelen die een lidmaatschap geeft. De ontwikkelingen rondom Castricummer Werf zijn daar een recent voorbeeld van. Anders wordt het, als je je als ondernemer moet aanpassen aan de verplichte overheidsmaatregelen rondom de coronacrisis. Verplicht sluiten, dan wel veel minder klanten ontvangen. Leden maar ook niet-leden van het OVC krijgen nu kosteloos hulp aangeboden om door de crisis heen te komen.

Gelukkig zijn er vanuit diezelfde overheid wat regels waardoor je toch een deel van je gemiste inkomsten of gemaakte loonkosten deels vergoed kunt krijgen. Hoe om te gaan met de regels is soms de vraag. Waaraan moet je nu exact voldoen als ondernemer of ZZP’er? Daar heeft de OVC – met specialisten voor elk segment – nu een oplossing voor. Juist die leden met kennis op fiscaal dan wel wettelijke zaken gaan overige leden helpen in die regelbrij.

De OVC legt daar als vereniging het eerste arbeidsuur bij en het eventuele volgend uur is voor de ondernemer zelf. Geen gekke deal als je snel en accuraat door de hele coronaregelgeving heen wilt zonder vraagtekens over te houden. Kijk op www.ovcastricum.nl voor verdere info. Leden zijn intussen via een Nieuwsbrief geïnformeerd. Ook is het mogelijk via TV Castricum vanaf zondag 7 juni naar Couleur Locale te kijken, waar voorzitter OVC Leo van Schoonhoven, burgemeester Toon Mans en VIVA-zorggroep Bestuurder José van Vliet-Eppinga praten over de verschillende opmerkelijkheden rondom het coronavirus en de acties daar omheen. (Foto: aangeleverd)