Oud-Vitesse ’22-speler Michel Louter wederom op bezoek bij Vitesse ’22

Castricum – In de week van 19 tot 25 maart komt oud Vitesse ’22-speler Michel Louter vanuit Amerika met zeven meiden, onder wie zijn eigen dochter, naar Nederland. In die week zullen ze diverse activiteiten ondernemen met de MO17-1 van Vitesse ’22.

Het verhaal van Michel in een notendop

De oudere leden zullen Louter, zijn broers en ouders zeker nog kennen. Als jonge jongen was hij kind aan huis op de Puikman. Vader Kees was vele jaren voorzitter van supportersvereniging Blauw Zwart, zijn moeder hielp in de kantine en Michel en zijn broers waren uiteraard actief op het veld. Als onderdeel van een zeer talentvolle generatie met spelers als Arjan de Zeeuw, Richard Jonker, Ernst Niele, Marco Bruin en John Lute maakte hij furore op de Noord-Hollandse velden.

Michel Louter. (Foto: aangeleverd)

Zijn talent bleef niet onopgemerkt, in de B-junioren verruilde hij, samen met Ernst Niele, Vitesse voor AZ. Hij speelde er samen met Phillip Cocu en de broertjes De Boer, maar helaas kwam zijn ultieme droom om profvoetballer te worden niet uit. Kort na zijn terugkeer bij Vitesse besloot hij om, als begeleider van een voetbalzomerkamp, naar Amerika te vertrekken. Zijn bezoek aan Amerika zou twee maanden duren, maar dat liep iets anders…

Eigen voetbalclub

In de zomer van 1990 besluit de dan 19-jarige Michel Louter om, als begeleider van een voetbalzomerkamp van twee maanden, naar Amerika te vertrekken. Ruim dertig jaar later woont de oud-Vitesse ’22-speler nog altijd in de Verenigde Staten en is hij de eigenaar van zijn eigen voetbalclub genaamd… Vitesse ’06. Tijdens het zomerkamp zien vertegenwoordigers van Bernard College in North Carolina hem spelen en krijgt hij een beurs aangeboden.

Na vier jaar studeren is Louter gediplomeerd voetbaltrainer en heeft hij zijn opleiding sportpsychologie afgerond. Hij begint aan wat hij zelf noemt zijn ‘reizend circus’, waarbij hij diverse functies op colleges bekleedt, waaronder die van voetbaltrainer. Zijn ‘circus’ leidt hem langs vele plekken in de Verenigde Staten. In de loop van ruim vijftien jaar woont hij in North Carolina (2x), South Carolina, Georgia, Florida, New York City en Alabama. In die tijd is hij onder andere hoofdtrainer van diverse college teams, traint hij het nationale team onder 18 jaar en werkt hij samen met de bekende keeperstrainer Frans Hoek.

In de Verenigde Staten zette Michel Louter zijn Vitesse ’06 op naar Castricums voorbeeld. (Foto: aangeleverd)

Michel heeft zijn strepen in de voetballerij meer dan verdiend in Amerika. Hij heeft onder meer drie spelers klaargestoomd voor het nationale team van Amerika. Hij werkt nu bij zijn eigen Vitesse ’06-club in Amerika en verzorgd daar sinds 2006 de Soccer Vitesse Camps omdat hij zijn spelers in Amerika dezelfde ervaring mee wilde geven die hij heeft gehad binnen Vitesse ’22.

Lijkt dit je leuk? Je bent van harte welkom om te komen kijken hoe Michel samen met zijn ‘meiden’ en de meidenteams van Vitesse ’22 deze dagen beleven.

Het programma:

Zondag 19 maart rond 11.30 uur: kennismaking met de MO17-1 op de Puikman: De assistent-HJO van Vitesse ’22 zorgt voor een energieke gezamenlijke warming-up, waarna een onderling partijtje volgt. Aansluitend zullen de meiden een besloten ‘Oer-Hollandse lunch’ verzorgen.

Dinsdag 21 maart 17.30 uur zullen de Amerikaanse meiden samen met een deel van de MO17-1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen ADO ’20 spelen. Woensdag 22 maart 19.00 uur wordt een bezoek gebracht aan HSV, ook daar wordt een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld in samenwerking met een deel van de MO17-1. Donderdag 23 maart wordt het bezoek aan Vitesse ’22 en Nederland afgesloten met een onderling toernooitje met de MO15-1, MO15-2 en wederom de MO17-1 en zullen zij het bezoek op een waardige manier afsluiten.