Oud inwoonster Castricum schreef mee verhalenbundel over de wadden: ‘Paal 15’

Tijdens een midweek op Ameland schreef Anita Kok mee aan een verhalenbundel ‘Paal 15’ volg met verhalen die zich afspelen op de Waddeneilanden. Onder leiding van bestsellerauteur Marelle Boersma werkte Anita in 5 dagen tijd aan de eerste 1.500 woorden van haar verhaal. Samen met 15 gevorderde schrijfsters moest Anita de verhalenbundel uiterlijk binnen 2 maanden bij de uitgever inleveren. Een pittige klus. In november is het eerste exemplaar van ‘Paal 15’ overhandigd aan Ruben Smit, ecoloog en natuurfilmer. In oktober ging zijn film ‘WAD’ in première. De verhalenbundel is gekoppeld aan een goed doel: één euro per verkocht boek gaat naar de Waddenvereniging.

Anita Kok heeft al verschillende verhalen geschreven die gepubliceerd zijn in verhalenbundels. Maar op deze manier werken aan een verhalenbundel met een groep van 15 schrijvers dat was heel bijzonder: ,,Ik vond het een geweldige ervaring om mijn verhaal te schrijven op Ameland. Het was hard werken, maar zeker de moeite waard. Mijn verhaal speelt zich af op het eiland. Door op een Waddeneiland te logeren, te wandelen, te fietsen, hielp mij als schrijfster bij het vormen van mijn verhaal. Zo komen locaties en personages tot leven. Ik kijk terug op een inspirerende week.”

Marelle Boersma nam het initiatief om met 15 schrijvers naar Ameland te vertrekken. Daar heeft ze de groep in zeer korte tijd tot een geolied team gesmeed en hen gecoacht. ,,Het zijn stuk voor stuk prachtige verhalen waarin de specifieke sfeer van de Wadden goed tot uitdrukking komt. Ik ben er trots op dat mijn initiatief zo omarmd is. Nu ligt er een bundel Waddenverhalen over het gebied waar we allemaal een beetje verliefd op zijn geworden. Vandaar dat we graag een deel van de opbrengst van de boekverkoop aan de Waddenvereniging doneren.’’

De Waddenbundel is uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Vanaf 17 november is de Waddenbundel te verkrijgen in elke (online) boekhandel en via www.prachtboeken.nl. ISBN 9789492844378, softcover, 12,50 euro. (Foto’s: aangeleverd)