Oud-Castricummer ontwikkelt app voor mensen die last hebben van vermoeidheid, stress en burn-out

Castricum – Onlangs is een nieuwe app op de markt gekomen voor mensen die last hebben van chronische vermoeidheids-, stress- en pijnklachten. De app, genaamd ‘Pocket Energy’, is gemaakt door oud-Castricummer René Kuijlenburg, die zelf zeven jaar geleden de diagnose ME/CVS kreeg. ,,Ik hoop dat mijn ervaring nu andere mensen kan helpen.” De PocketEnergy app biedt deze mensen een hulpmiddel om meer inzicht in en controle over hun fysieke en mentale grenzen te krijgen en zo hun energiebalans te verbeteren. De PocketEnergy app is ontwikkeld door oud-Castricummer René Kuijlenburg, die zelf zeven jaar geleden de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) voorgeschoteld kreeg. ,,Ik ben in Excel gaan bijhouden wat ik op een dag zoal deed en hoe ik me daarbij voelde. De verbanden die ik vond hielpen me enorm, omdat ik inzicht kreeg in mijn energiebalans en mijn fysieke en mentale grenzen. Door deze aanwijzingen op te volgen, ging ik al snel met stappen vooruit. Ik voel mij tegenwoordig zelfs helemaal niet meer beperkt en hoop dat mijn ervaring via de Pocket Energy app nu ook andere mensen kan helpen.” Tijdens de lanceringscampagne van de app wordt Kuijlenburg bijgestaan door Emiel Martens en Ger Post van communicatiebureau Gasten in je Gezicht, ook twee oud-Castricummers die tegenwoordig in Amsterdam wonen. ‘Ik ben erg blij met hun bijdrage en enthousiasme. En natuurlijk een leuk detail dat ze ook uit Castricum komen, het zijn oude schoolvrienden. Zo zie je maar weer hoe ondernemend Castricummers zijn!’, aldus een lachende Kuilenburg. De PocketEnergy app is tot maandag 19 januari aanstaande gratis te downloaden voor iOS in de App Store van Apple, daarna gaat hij 3,59 euro kosten. Aan een Android-versie wordt momenteel gewerkt.