Oratorium ‘Daar is het daglicht’

Castricum/Limmen – Op 23 en 26 april zal het koor van stichting De Witte Duif Castricum delen van het oratorium ‘Daar is het daglicht’ uitvoeren. De liederen van dit oratorium geven hoop en licht in dagen waarin oorlog en het milieu ons beeld donker kunnen kleuren. Het koor zingt onder de bezielende leiding van Marianne Beitler en een klein muzikaal ensemble zorgt voor de begeleiding.

Het oratorium bezingt de schepping van de aarde en het heelal. De liederen vormen een gezongen reis langs de oerelementen van lucht, aarde, vuur en water, aangevuld met gedachten over mens-zijn en licht. Zo wordt menselijk leven veelkleurig bezongen. Het loopt uit op een visioen van nieuw leven. De muziek is gecomponeerd door Chris van Bruggen, Anneke van der Heide en Peter Rippen en de teksten zijn van Michaël Steehouder.

De eerste uitvoering is op zondag 23 april om 16.00 uur in de protestantse kerk aan de Zuidkerkenlaan 25 in Limmen. Na afloop is er dan gelegenheid samen iets te drinken en daarna te delen van wat ieder aan eten heeft meegenomen. De tweede uitvoering is op woensdag 26 april om 20.00 uur in de dorpskerk aan het Kerkpad 1 in Castricum. Het oratorium duurt ongeveer een uur en reserveren is niet nodig. Kijk op https://dewitteduifcastricum.nl voor meer informatie. (Foto: Roos van Swigchem)