Opzet Castricums Smaakmakers Festival iets gewijzigd

Castricum – De tweede editie van het Castricums Smaakmakers Festival vindt plaats op 2 en 3 september. Vorig jaar vond dit evenement voor het eerst plaats en de reacties waren lovend. Dit jaar is de opzet licht gewijzigd: het Dorpsplein wordt buiten het evenement gehouden.

Voor horecabedrijven waren er vorig jaar geen kosten aan deelname verbonden. Voor de aankomende editie is besloten een bijdrage te vragen van de horecabedrijven die meedoen. Het geld is bedoeld voor het bekostigen van tafels en stoelen, vergunningen, podia, drukwerk, advertenties, verkeersborden en technische inhuur. De bijdrage vanuit de horeca viel echter tegen, waardoor de organisatie in overleg met de gemeente heeft besloten het afgebakende gebied iets anders in te richten. Het evenemententerrein loopt nu van de Cieweg tot aan het Dorpsplein, waarbij ter hoogte van de Schoolstraat, het Kerkplein en het Bakkerspleintje podia zullen verrijzen.

Het deel Dorpsstraat tussen Torenstraat en Cieweg wordt dit jaar bij het evenement betrokken, dat was vorig jaar niet het geval. Ook restaurant Annapurna, Carter en restaurant Bij Roon doen mee, net als Het Oude Raadhuis, clubMariz en bioscoop Corso. De Dorpsstraat zal afgesloten zijn vanaf de Koningin Wilhelminalaan tot aan het Dorpsplein. De Dorpsstraat vanaf de Stationsweg van en naar de verzetsheldenbuurt, Dorpsplein en Burgemeester Mooijstraat blijft gewoon bereikbaar. Dat geldt ook voor de parkeergarage aan het Bakkerspleintje. Kijk op www.voorliefhebbers.nl/castricums-smaakmakers-festival voor meer informatie. (Archieffoto: Bos Media Services)