Oproep: bidprentjes voor Oud-Castricum

Castricum – Dit najaar verschijnt het 44e Jaarboek van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum met daarin onder andere een uitvoerige beschrijving van de familie Admiraal.

Al veertig jaar wordt door de werkgroep in het jaarboek de geschiedenis en de stamboom van een Castricumse familie gepubliceerd. Op deze wijze zijn al eerder de stambomen verschenen van de families Borst, Bos, Brakenhoff, Breetveld, Duinmeijer, Duijn, Glorie, De Graaf, Groentjes, Groot, De Groot, Van der Himst, Hogenstijn, Hollenberg, Liefting, Lute, Meijne, De Nijs, Res, Scheerman, Schermer, Sprenkeling, Steeman, Stet, Stuifbergen, Tromp, Twisk, Veldt, Van Velzen, De Vries, De Winter, Welp-Wulp, De Zeeuw, Zonneveld en Zoontjes. De komende jaren wil men dit voortzetten met andere Castricumse families.

Een belangrijk hulpmiddel bij de samenstelling van de stamboom over de afgelopen honderd jaar vormen de bidprentjes. In Castricum zijn bij veel families nog bidprentjes aanwezig. Graag zou Oud-Castricum deze bidprentjes willen ontvangen. Ook bidprentjes van niet-Castricumse families zijn voor het volledig maken van de stambomen zeer welkom (vaak aangetrouwde familie). Alle bidprentjes, die door Oud-Castricum worden verzameld, blijven bewaard en toegankelijk voor het nageslacht. Eén telefoontje en ze worden bij u afgehaald. Contactadres: Simon Zuurbier, Kamperfoelielaan 11, tel: 0251 671511. (Foto: Oud Castricum)